Ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον Κασιδιάρη επειδή προέτρεψε τους πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον Κασιδιάρη επειδή προέτρεψε τους πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας...

Το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα για το οποίο κρίθηκε ένοχος, είναι εκείνο της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος και αφορά σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο, που στη συνέχεια ανέβηκε στο διαδίκτυο το 2015. Σε αυτή μιλά μεταξύ άλλων για "ανθρώπινα σκουπίδια" αλλά και για την ανυπαρξία κράτους.

Καταπέλτης σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη ήταν και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος υποστήριξε πως "ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να ασκηπσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας". Υποστήριξε πως το αδίκημα τελέστηκε και το γεγονός ότι από την επίμαχη ομιλία δεν ακολούθησαν βιαιοπραγίες "καμία επιρροή δεν ασκεί στην πράξη και στην τέλεση του αδικήματος".

Σε αντίθεση με τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ο καταδικασθείς αποφάσισε να δώσει το "παρών" στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και να απολογηθεί. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, αναφέροντας ότι επί της  ουσίας προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα.

Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου να επιβληθεί στον Ηλία Κασιδιάρη ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε:

"Για το όργιο της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική, για τις ληστείες, για το εμπόριο ναρκωτικών, για τις δολοφονίες αθώων πολιτών υπήρξε τελικά καταδίκη, η δική μου καταδίκη σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή, γιατί έκανα το έγκλημα να σταθώ στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών, να αγωνιστώ μαζί τους, διεκδικώντας ασφάλεια, διεκδικώντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας.

Όσο συνεχίζονται οι άδικες διώξεις σε βάρος του πολιτικού λόγου της Χρυσής Αυγής, τόσο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες πολίτες που βιώνουν καθημερινά την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και την κρατική αδιαφορία".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA