Κάτοικοι της Έξω Παναγίτσας εναντίον του Χρήστου Παγώνη στο δημοτικό συμβούλιο: «Ντροπή σου δήμαρχε, θα έρθει ο καιρός που θα τα πούμε...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κάτοικοι της Έξω Παναγίτσας εναντίον του Χρήστου Παγώνη στο δημοτικό συμβούλιο: «Ντροπή σου δήμαρχε, θα έρθει ο καιρός που θα τα πούμε...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Άπραγοι και έξαλλοι αποχώρησαν απο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων οι κάτοικοι - μέλη συλλόγων της Έξω Παναγίτσας που έδωσαν το «παρών» για να εκφράσουν τα παράπονά τους σχετικά με τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θέλει να εγκαταστήσει ο Δήμος Χαλκιδέων στο Πέϊ Δοκού... 

Αφού πήρε το λόγο ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Γιώργος Μπαντούνας, τους είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης, ωστόσο εκείνοι αντέδρασαν και μετά πολλές αντεγκλήσεις, ανακοίνωσαν μέσω του προέδρου του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Έξω Παναγίτσας Νίκου Τσιτσίγκου, ότι θα αποχωρήσουν και θα επανέλθουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου. 

Η ένταση συνεχίστηκε και κατά την αποχώρηση των κατοίκων, όταν Χρήστος Παγώνης είπε στον Νίκο Τσιτσίγκο ότι έχει έλλειμμα δημοσιότητας, με τον ίδιο και τους κατοίκους να φωνάζουν κατά του Χρήστου Παγώνη: «Ντροπή σου δήμαρχε μιλάς αυταρχικά. Από που βγήκατε δήμαρχος, από παρθενογένεση; Θα έρθει ο καιρός που θα τα πούμε... Βάλε μυαλό...».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για τα όσα διαδραματίστηκαν εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση ο Δήμος Χαλκιδέων:

«Σχετικά με την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, που έχει δρομολογηθεί στην περιοχή της Χαλκίδας και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος, από τον Δήμο Χαλκιδέων ανακοινώνονται τα παρακάτω:

“Έχει εξηγηθεί επανειλημμένα από τον Δήμαρχο στους εκπροσώπους των κατοίκων της Έξω Παναγίτσας και της Χαραυγής, αλλά και στις αντιπροσωπείες του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου που τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, σε έκταση 50 στρεμμάτων, αποτελούσε ελιγμό τακτικής, προκειμένου να μην απενταχθεί το έργο αυτό από τη χρηματοδότηση.

Ήδη ο Δήμος Χαλκιδέων υπέβαλε στις 28/8/2017 πρόταση για σύνταξη οριστικής μελέτης, η οποία όταν ολοκληρωθεί, σε έναν χρόνο περίπου, θα περιλαμβάνει και τη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις.

Το γεγονός αυτό εξηγήθηκε λεπτομερώς από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη στους εκπροσώπους των κατοίκων και των φορέων, με τους οποίους συναντήθηκε και έγινε κατανοητό.

Άρα, αυτή τη στιγμή το θέμα εξετάζεται από την αρχή, μέσω της μελέτης ύψους 850.000,00€, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από την τεχνική βοήθεια του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο μόνος που φαίνεται να μην κατάλαβε αυτή την εξέλιξη, μετά και τις διευκρινίσεις που έχουν δοθεί, είναι ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Έξω Παναγίτσας Νίκος Τσιτσίγκος, ο οποίος άσκοπα και αναίτια, προφανώς από διάθεση για προσωπική προβολή, επιχειρεί με διάφορα ψευδολόγια και υποθετικά σενάρια, να ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής.

Δυστυχώς γι’ αυτόν και ευτυχώς για την αλήθεια, οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη, όταν αυτός επεδίωξε να εντυπωσιάσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 28/9/2017 και να δημιουργήσει ένταση.

Ο Δήμος Χαλκιδέων διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να χρηματοδοτηθεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ακολουθώντας και στον τομέα αυτό, τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA