Τον Δημήτρη Κράνη προτείνει η Βουλή για Πρόεδρο του Αρείου Πάγου (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τον Δημήτρη Κράνη προτείνει η Βουλή για Πρόεδρο του Αρείου Πάγου (ΦΩΤΟ)

Την γνωμοδότηση της σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο προεδρείο του Αρείου Πάγου διαβιβάζει στο υπουργικό συμβούλιο η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής...

Για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου πλειοψήφησε ο Δημήτρης Κράνης με 17 ψήφους, ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Βασίλειος Πέππας με 16 και η Ειρήνη Κιουρκτσόγλου με 14.

Η επιλογή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής έγινε μέσα από την δεξαμενή των υποψηφίων που είχε ήδη προτείνει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο, καθώς η Βουλή γνωμοδοτεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποτελείται από 19 μέλη (μετά και την τελευταία διεύρυνση που έκανε η σημερινή κυβέρνηση) και σε αυτή μετέχει ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, ο Δ. Κράνης συγκέντρωσε διευρυμένη πλειοψηφία, αλλά η μικρή διαφορά στις ψήφους από τον Β. Πέππα που, σύμφωνα με πληροφορίες έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης, προϊδεάζει για θρίλερ στην τελική επιλογή.

Η ψηφοφορία για τις θέσεις των 5 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου έβγαλε το εξής αποτέλεσμα:

Η Πηνελόπη Ζωντανού 20 ψήφους, η Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου 18, ο Βασίλειος Πέππας 17, η Μαρία Χυτήρογλου 17, η Αγγελική Αλειφεροπούλου 15, η Ειρήνη Καλού 13 και η Αρτεμισία Παναγιώτου 13.

Σημειώνεται ότι ο Β. Πέππας κρίθηκε και για την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά και για μία από τις θέσεις των αντιπροέδρων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA