Με ποιους συναντήθηκε ο Υπουργός Οικονομίας στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με ποιους συναντήθηκε ο Υπουργός Οικονομίας στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Στη Χαλκίδα βρέθηκε την Παρασκευή (06-10-2017) ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης για την οικονομική και παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας...

Ο Δ. Παπαδημητρίου είχε συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας ELBISCO ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά τα προβλήματα της περιοχής με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Χαλκίδας Χρήστο Παγώνη και με μέλη του ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας. 

Η ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη για την επίσκεψη του Υπουργού

Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου υποδέχθηκε στο Διοικητήριο της Χαλκίδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά την συνάντηση, ο Κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τον Υπουργό για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα. Επίσης, τον ενημέρωσε για τις μεγάλες ανάγκες στις υποδομές της Εύβοιας και κυρίως για τα μεγάλα έργα που αφορούν στο νομό, όπως είναι η παράκαμψη της Χαλκίδας και των Βασιλικών και η ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Ανέφερε ακόμη τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που ήδη έχει αναπτύξει η Περιφέρεια για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με στοιχεία για την απόδοσή τους. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα κέντρα υποστήριξης των επιχειρήσεων, την ενεργό παρουσία της Περιφέρειας σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, την εξέλιξη των έργων εξυγίανσης και ανάπτυξης του Ασωπού, αλλά και την υψηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Στην συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης, εκτέθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε σχέση με την ανεργία και την αποβιομηχάνισή της. 

Η ανακοίνωση του Χρήστου Παγώνη για την επίσκεψη του Υπουργού

Σημαντικά ζητήματα, που αφορούν στον Δήμο Χαλκιδέων, αλλά και ευρύτερα, έθεσε στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, στη διάρκεια σύσκεψης.

Το πρώτο θέμα που έθεσε, αφορούσε στο μεγάλο ποσοστό της ανεργίας που ταλανίζει την περιοχή, εξαιτίας της αποβιομηχάνισης, που αυτή έχει υποστεί. Τόνισε δε ο Δήμαρχος, ότι ο Δήμος Χαλκιδέων προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη, μέσω αθλητικών και άλλων δράσεων, πανελλαδικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να προχωρήσει η Κυβέρνηση στη δημοπράτηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου, αυτό της Παράκαμψης Χαλκίδας, που είναι “ώριμο” από όλες τις πλευρές, καθώς και στην κατασκευή της Παράκαμψης Βασιλικού. Υπογράμμισε ακόμη ότι επιβάλλεται η μεταφορά του εμπορευματικού λιμένα της Χαλκίδας, έξω από τον αστικό ιστό της πόλης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ενημέρωσε επιπλέον τον Υπουργό ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και θα χρειαστεί και την οικονομική στήριξη από την Πολιτεία. 

Παράλληλα, μίλησε για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με Κοινοτικούς Πόρους και κατ' επέκταση και του Δήμου Χαλκιδέων, λόγω του στατιστικού λάθους, που εμφανίζει ως “πλούσια” Περιφέρεια, λόγω της συγκέντρωσης βιομηχανικής δραστηριότητας στα Οινόφυτα.

Συνεχίζοντας, είπε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση και αντικατάσταση του υπάρχοντος δημοτικού φωτισμού.

Τέλος επεσήμανε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα παραλιακά μέτωπα, όπου αλληλοσυγκρούονται οι αρμοδιότητες Δήμου, Κτηματικής Υπηρεσίας και Οργανισμού Λιμένων.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό, στον οποίο μάλιστα παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας Φ. Σπανός, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μπαντούνας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA