Πρόστιμα 20 ως 500 ευρώ για τα σκουπίδια! «Φωτιά» στην τσέπη με τα δημοτικά τέλη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
 

Πρόστιμα 20 ως 500 ευρώ για τα σκουπίδια! «Φωτιά» στην τσέπη με τα δημοτικά τέλη

Δεν είναι μόνο η χρέωση που θα φτάσει τα 7 λεπτά για κάθε πλαστική σακούλα στο super market, έρχονται και τσουχτερά πρόστιμα για τα σκουπίδια, αλλά και αύξηση στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν όλοι οι πολίτες...

Το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση που έρχεται στη Βουλή σήμερα φέρνει τα πάνω κάτω σε όσα γνωρίζουμε για τα σκουπίδια. Δεν είναι μόνο η πλαστική σακούλα. Η ανακύκλωση αλλάζει τα δεδομένα για όλους καθώς η χρέωση στα δημοτικά τέλη για τα σκουπίδια θα είναι με βάση την ποσότητα, ενώ προβλέπονται και τσουχτερά πρόστιμα για όσους πετούν τα σκουπιδια τους σε… λάθος κάδο.

Ως τώρα οι δήμοι χρεώνονται στις χωματερές με βάση τον πληθυσμό και όχι με την ποσότητα των σκουπιδιών. Αυτό θα αλλάξει.

Έτσι θα αλλάξει προς το χειρότερο και η χρέωση των δήμων που στέλνουν στη χωματερή μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών γεγονός που θα σημάνει και μεγαλύτερες χρεώσεις για τους πολίτες οι οποίοι ως τώρα πληρώνουν με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιού τους. Η καθιέρωση του συστήματος πληρώνω όσα πετάω δεν αφορά μόνο στους δήμους, αλλά κυρίως στην τσέπη των πολιτών.

Παράλληλα θεσμοθετείται πρόστιμο για όσους με ευκολία ρίχνουν όπου βρουν τα σκουπίδια τους. Δηλαδή θα υπάρχουν πρόστιμα που θα ξεκινούν από 20 ευρώ και θα φτάνουν ως και τα 500 ευρώ για όσους ρίχνουν βιολογικά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.

Ταυτόχρονα με την χρέωση της πλαστικής σακούλας στο super market που θα ξεκινήσει από τα 3 λεπτά από 1/1/2018 και θα φτάσει τα 7 λεπτά στη συνέχεια επιχειρείται να μειωθεί η χρήση της και να αντικατασταθεί το πλαστικό με χαρτί η ύφασμα. 
 
Πληροφορίες: Newsit

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα