Ο γιατρός Γιώργος Μουτσινάς για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο γιατρός Γιώργος Μουτσινάς για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Διαβάστε το άρθρο που εστάλη στο EviaZoom.gr, από τον Ευβοιώτη μαιευτήρα χειρουργό γυναικολόγο, Γιώργο Μουτσινά:

Ναι και βέβαια χρειάζεται ο τόπος το νέο Νοσοκομείο. Πρέπει όμως να στελεχωθεί και ανάλογα με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, πράγμα που Δεν βλέπουμε να γίνεται. Το να πάνε οι υπάρχοντες είναι δώρο άδωρον. Θα χαθούν στον τεράστιο όγκο και οι νέες κλινικές θα μείνουν στα χαρτιά. Ήδη λειτουργεί με το λιγότερο από τα 2/3 του προσωπικού. Οι νοσηλευτές ελάχιστοι,και τόσο ταλαιπωρημένοι που έχουν πλεον οι ίδιοι προβλήματα υγείας διαφορετικής βαρύτητας.

Οι γιατροί δουλεύουν και πιέζουν τους εαυτούς τους για την αποφυγή ιατρικών λαθών,που κανείς δεν θα τους στηρίζει από την διοίκηση. Με τα διάφορα μέσα των παλαιότερων εποχών,κυρίως,έχουν προσληφθεί άτομα οπως κηπουροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κτλ. που με ττην πρωτοβουλία κάποιων και την ανοχή άλλων εχουν μεταφερθεί στα γραφεία,άλλα βλέποντας τις οργανικές θέσεις το υπουργείο θεωρεί πως υπάρχει προσωπικό και δεν γίνονται προσλήψεις.

Για να λειτουργήσουν νοσοκομεία όπως και το δικό μας χρησιμοποιούν επικουρικους γιατρούς με μέγιστη παραμονή σε κάποιο ίδρυμα 24 μηνων. Αφού λοιπόν μαθουν να βοηθούν αποτελεσματικά το τμήμα που εργάζονται,τους αναγκάζουν να φύγουν και να είναι αιώνια γυρολογοι ανεύρεσης εργασίας.

Θα μπορούσα να γράψω και πολλά ακόμα μελανότερα σημεία που το μόνο που θα κατάφερνα θα ήταν να παρευρίσκομαι συχνά στις δικαστικές αίθουσες.

Φτιάξτε λοιπόν πρώτα την υγεία που στερείτε στον κόσμο και μετά αρχίστε τα ευχολόγια και τα μεγαλόπνοα σχέδια.

Μέχρι τότε τουλάχιστον σιωπήστε!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA