Ποινική δίωξη σε βάρος δικηγόρου για ανάρτηση που έκανε στο facebook | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Ποινική δίωξη σε βάρος δικηγόρου για ανάρτηση που έκανε στο facebook

Παρεμφερή υπόθεση στη Χαλκίδα, με συκοφαντικές αναρτήσεις στο facebook από δικηγόρο, έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με μηνύσεις και αγωγές...

Ποινικά διωκόμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων βρίσκεται δικηγόρος της Ρόδου μετά από αυτεπάγγελτη επέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, εξαιτίας ανάρτησής του σε ομάδα του facebook.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «δημοκρατική», ο δικηγόρος φέρεται να έχει αναρτήσει στην ανοικτή ομάδα «Δικηγόροι και Φίλοι», στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook, σχόλιο το Νοέμβριο του 2016, στο πλαίσιο διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στο Κτηματολόγιο Ρόδου.
 
Φέρεται να είχε προτείνει με το σχόλιό του στους συναδέλφους του, να προχωρήσουν στην υποβολή ασφαλιστικών μέτρων κατά του Κτηματολογικού Δικαστή ο οποίος εμφανίστηκε στο σχόλιο να «αυθαιρετεί».
 
Ο ίδιος σε ανωμοτί κατάθεση, που έδωσε χθες, υποστήριξε ότι η κίνηση ποινικής δίωξης εις βάρος του, για το ρητορικό ερώτημα που διατυπώθηκε στην ανοικτή ομάδα και ειδικότερα για το ερώτημα «Κύριοι του Συλλόγου προχωρείστε σε ασφαλιστικά μέτρα τι κοιτάτε αδρανείς ένα κτηματολογικό δικαστή που αυθαιρετεί;», απέχει έτη φωτός από την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εν λόγω αδικήματος.
 
Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πράξη του, που να στοιχειοθετεί οιοδήποτε ποινικό αδίκημα και ότι η δίωξη βασίζεται στην αποσπασματική εκτύπωση μόνο της συγκεκριμένης ανάρτησης και δεν περιέχει διάλογο που είχε προηγηθεί από συναδέλφους του δικηγόρους και αφορούσε όχι στην φωτογράφιση των Κτηματολογικών Τόμων, αλλά στο γεγονός πως το διάστημα εκείνο είχε παύσει το Κτηματολόγιο Ρόδου να χορηγεί πιστοποιητικά ιδιοκτησίας, διότι είχε αποχωρήσει ο φωτογράφος του Κτηματολογίου, δεν υπογράφονταν πράξεις που εκκρεμούσαν και γενικότερα υπήρχε στο συγκεκριμένο διάστημα παντελής αδυναμία να εξυπηρετηθούν οι δικηγόροι και οι πολίτες.
 
Τόνισε ακόμη ότι μετά τις αρχικές δύσκολες παθογενείς καταστάσεις που αντιμετώπισε ο Κτηματολογικός Δικαστής, το έργο του πλέον, σήμερα, οφείλει να συγχαρεί, να εξάρει και του οποίου την εργασία, την τιμή και την υπόληψη, τιμά και σέβεται, εκτελώντας το έργο του με τιμιότητα, αφοσίωση και τηρώντας την ισότητα των όπλων.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ