Στερεά Ελλάδα: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών σε εν ενεργεία δήμαρχο για το αδίκημα της απιστίας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στερεά Ελλάδα: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών σε εν ενεργεία δήμαρχο για το αδίκημα της απιστίας (ΦΩΤΟ)

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών για απιστία με δόλο επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας στον δήμαρχο Μακρακώμης, Θύμιο Παπαευθυμίου, για ένα έργο που δεν υλοποιήθηκε ποτέ αλλά τα χρήματα βεβαιώθηκαν κανονικά στο Δήμο...

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε την Τρίτη (20-02-2018) μετά από καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Τζιβελέκα σχετικά με ένα αντλιοστάσιο στα Καμπιά Σπερχειάδας.

Πρόκειται για μία ανάθεση έργου του 2012, όπου όπως αποδεικνύεται δεν έγινε ποτέ αλλά τα χρήματα για την υλοποίηση του βεβαιώθηκαν κανονικά με το ποσό να είναι 10.000 € με ΦΠΑ. 
Ο δήμαρχος Μακρακώμης, Θύμιος Παπαευθυμίου...

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ο Δήμαρχος, αυτοδιοικητικοί, Υπάλληλοι οικονομικής υπηρεσίας, μέλη της επιτροπής παραλαβής του έργου και ο εργολάβος, έδωσαν την δική τους εκδοχή στους δικαστές, ότι το έργο εκτελέστηκε σε άλλο χωριό την (Φτέρη) αλλά δεν τους έπεισαν.

Οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που έγιναν προς την πλευρά του Ν. Τζιβελέκα, ήταν ότι όλες αυτές οι καταγγελίες έγιναν γιατί υπήρχε προεκλογική σκοπιμότητα.

Η απόφαση ήταν να επιβληθεί ποινή 20 μηνών φυλάκιση στον δήμαρχο.

Στον υπάλληλο ηλεκτρολόγο του Δήμου, επέβαλλε ποινή 20 μηνών φυλάκισης και για ένα (1) έτος στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. 

Ποινή 20 μηνών φυλάκισης επέβαλε και στον εργολάβο που εκτέλεσε το ανύπαρκτο έργο, ενώ δύο άλλοι υπάλληλοι του Δήμου εμπλεκόμενοι κρίθηκαν αθώοι, όπως και ο αιρετός Δημοτικός σύμβουλος μέλος της επιτροπής παραλαβής, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με το fonografos.net, ο Δήμαρχος Μακρακώμης αμέσως μετά το άκουσμα της ποινής άσκησε το δικαίωμα της έφεσης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA