Με αφορμή τα δημοσιεύματα του EviaZoom.gr: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Άρειος Πάγος για Εισαγγελείς και Δικαστές των δικαστηρίων της Χαλκίδας - Κλήθηκε να καταθέσει και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του EviaZoom.gr: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Άρειος Πάγος για Εισαγγελείς και Δικαστές των δικαστηρίων της Χαλκίδας - Κλήθηκε να καταθέσει και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης!

Ραγδαίες εξελίξεις έφεραν τα αποκαλυπτικά δημοσίευματα του EviaZoom.gr για την ανεξέλεγκτη δράση Εισαγγελέων και Δικαστών που υπηρετούν στα Δικαστήρια Χαλκίδας - Δείτε ΕΔΩ το πιο πρόσφατο δημοσίευμα με πρωταγωνιστή τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Χαλκίδας Δημήτριο Προκοπίου...

Η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρυσούλα Παρασκευά, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων του EviaZoom.gr και συγκεκριμένα για:

- Τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Εισαγγελέα Χαλκίδας Βασίλη Βασιλάκη - Παραγυιό και τις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του για την πολύκροτη υπόθεση της Σκύρου από την 70χρονη Ελένη Μανιάτη, η οποία όπως αποδείχτηκε και με νέα δικαστική απόφαση, τέθηκε κακώς αρχικά σε «δικαστική συμπαράσταση», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί την μεγάλη ακίνητη περιουσία της. 

(Δείτε τα ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ)

- Το δημοσίευμα με τις καταγγελίες του δικηγόρου Αντώνιου Τσενέ ο οποίος έκανε λόγο για κυκλώματα στα δικαστήρια Χαλκίδας. 

(Δείτε το ΕΔΩ)

- Τα δημοσιεύματα που αφορούν ξανά τον Εισαγγελέα Χαλκίδας Βασίλη Βασιλάκη - Παραγυιό, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το EviaZoom, κοινοποίησε συκοφαντική ανάρτηση στο facebook κατά του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη που δημοσίευσε τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ με τις καταγγελίες σε βάρος του. Συγκεκριμένα ο Β. Βασιλάκης κοινοποίησε ακόμη και σε προφίλ αστυνομικού την ανάρτηση του Χαλκιδέου δικηγόρου Διονύση Ζλακώνη, το περιεχόμενο της οποίας υπερασπιζόταν με θέρμη τον Εισαγγελέα, Β. Βασιλάκη, αναφέροντας ότι δήθεν ήταν ψευδή τα όσα ανέφερε το πρώτο δημοσίευμα για την υπόθεση και για να ρίξει περισσότερη «λάσπη», κατηγόρησε τον Μιχάλη Τσοκάνη, ότι δήθεν εξυπηρετεί φανερούς σκοπούς προσώπων που είναι διάδικοι στην υπόθεση. Στα συγκεκριμένα δημοσίευματα αναφέρεται και το όνομα του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκίδας Δημήτριου Προκοπίου, ο οποίος είχε καλέσει στο γραφείο του τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη για να του ζητήσει να κατεβάσει το πρώτο επίμαχο δημοσίευμα με τις καταγγελίες κατά του Β. Βασιλάκη.

(Δείτε τα ΕΔΩ, ΕΔΩ)
 
Για τα ίδια δημοσιεύματα θα κατατεθεί επίσης στον Άρειο Πάγο και το ακόλουθο εντυπωσιακό γεγονός που φανερώνει τις σκοτεινές πτυχές του «πολέμου» που δέχτηκε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος επειδή αποκάλυψε τις έκνομες ενέργειες του Εισαγγελέα Βασιλάκη. Συγκεκριμένα μετά από αίτηση ασφαλιστικών που κατέθεσε ο δικηγόρος Διονύσης Ζλακώνης, -ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της συκοφαντικής ανάρτησης στο facebook, την οποία κοινοποίησε από το,προφίλ του στη συνέχεια ο διαδικτυακός φίλος του Εισαγγελέας Β. Βασιλάκης-, με αφορμή αυτή την αίτηση λοιπόν, ο Δικαστής του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Ιωάννης Πετρόπουλος διέταξε με προσωρινή διαταγή και ερήμην του δημοσιογράφου, να κατέβει από την ιστοσελίδα του EviaZoom.gr επίμαχο κείμενο που ανέφερε την δράση του Εισαγγελέα Βασιλάκη στο facebook.

Σημειώνεται ότι μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών ακολούθησε νέα δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν αβάσιμα τα όσα έλεγε ο Εισαγγελέας Βασιλάκης και αποδείχθηκε περίτρανα ότι η 70χρονη Ελένη Μανιάτη έχει σώας τα φρένας όπως τόνιζαν και οι δικοί της άνθρωποι, και πλέον μπορεί να διαχειριστεί η ίδια την περιουσία της.

Μία απόφαση που δικαίωσε το EviaZoom.gr το οποίο αποκάλυψε την υπόθεση και θα συνεχίζει το ίδιο να κάνει και για άλλες υποθέσεις κόντρα σε συμφέροντα, σε παραδικαστικά κυκλώματα και σε πρακτικές εκφοβισμού με μοναδικό γνώμονα την ενημέρωση των πολιτών, η οποία, σε κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή αποτελεί μία ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

- Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι συγκεκριμένοι Εισαγγελείς και Δικαστές της Χαλκίδας βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εκτελούν «συμβόλαια» σε βάρος του EviaZoom.gr και του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη, ώστε να καταδικάζεται χωρίς στοιχεία και με κατασκευασμένα αδικήματα με στόχο την εξόντωση και την φίμωση του. Στο περιεχόμενο των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων τονίζεται και η πρωτοφανής απόφαση του Δικαστή Μιχάλη Ντόστα ο οποίος στο τέλος μιας δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας που ήταν κατηγορούμενος ο Μιχάλης Τσοκάνης με μηνυτές αστυνομικούς για το αδίκημα της ψευδής καταμήνυσης, διέταξε ο συγκεκριμένος δικαστής να κρατηθεί ο δημοσιογράφος για 24 ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, επικαλούμενος όπως είπε, το άρθρο 336 παρ 1 ΚΠΔ που μιλάει για θόρυβο και ανυπακοή, τα οποία δεν διέπραξε ο Μιχάλης Τσοκάνης, ο οποίος κινήθηκε στα όρια που έχει ένας κατηγορούμενος, ενώ στο τέλος ετοιμαζόταν να κάνει έφεση και να αποχωρήσει.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ)

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν είναι ο δικηγόρος Αντώνης Τσενές που έκανε λόγο για κυκλώματα στα Δικαστήρια Χαλκίδας, αλλά και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης ο οποίος ήδη έχει υποβάλει αναφορές για πολύ σοβαρά ποινικά - πειθαρχικά αδικήματα και θα καταθέσει επιπλέον νέα στοιχεία για την ανεξέλεγκτη δράση των Εισαγγελέων και Δικαστών που υπηρετούν στα Δικαστήρια Χαλκίδας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA