Η αθλιότητα δεν έχει όρια: Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας έδωσε εντολή να συλληφθεί δημοσιογράφος του EviaZoom.gr για μία τροχονομική παράβαση του 2010 που είχε παραγραφεί! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η αθλιότητα δεν έχει όρια: Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας έδωσε εντολή να συλληφθεί δημοσιογράφος του EviaZoom.gr για μία τροχονομική παράβαση του 2010 που είχε παραγραφεί!

Όταν, πριν λίγους μήνες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας Δημήτριος Προκοπίου είχε καλέσει στο γραφείο του τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη για να του ζητήσει να κατέβει το δημοσίευμα του EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ) με τις καταγγελίες σε βάρος του κολλητού του φίλου και Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, Βασίλη Βασιλάκη-Παραγυιού, (και εκείνος αρνήθηκε), κανείς δεν πίστευε ότι θα εξαπέλυε στη συνέχεια τέτοιο «βρώμικο πόλεμο» σε βάρος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου με πράξεις μάλιστα που θυμίζουν άλλες εποχές και άλλες χώρες...

Μετά λοιπόν από μια σειρά από ενέργειες του ίδιου και δικαστικών υφιστάμενων του που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα και αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, ακολούθησε πριν λίγες μέρες μία ακόμη αθλιότητα που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της δικαιοσύνης.

Αυτεπαγγέλτως ενεργών ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας κ. Προκοπίου, ψάχνοντας το οτιδήποτε για να εκδικηθεί τον Μιχάλη Τσοκάνη, -καθώς όπως του είχε πει το δημοσίευμα για τον Βασιλάκη είχε προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα σε ολόκληρη την Εισαγγελία-, που μπορούσε να προκαλέσει ζημιά ακόμη και την σύλληψη του, δεν δίστασε να «ξεθάψει» από τα συρτάρια της Εισαγγελίας μία απόφαση που είχε εκδοθεί πριν 8 χρόνια και συγκεκριμένα στις 27-09-2010, σύμφωνα με την οποία ο δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί ερήμην σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών και 15 ημερών με τριετή αναστολή για μία τροχονομική παράβαση και συγκεκριμένα για μη κατοχή δίπλωματος σε διενέργεια ελέγχου, το οποίο δίπλωμα ωστόσο ο δημοσιογράφος έχει βγάλει από το 2008, και αν πήγαινε στη δίκη που αγνοούσε θα αθωωνόταν.

Ο Δ. Προκοπίου λοιπόν πήρε αυτή την απόφαση και όχι μόνο παρέλειψε να τη θέσει στο αρχείο όπως ορίζει ο νόμος, αλλά με περαιτέρω παράνομη πράξη του, που φανερώνει τον υπερχειλή του δόλο να βλάψει τον δημοσιογράφο διέπραξε το εξής πρωτάκουστο: Στις 12 Μαρτίου 2018 ανακάλεσε την αναστολή που είχε εκδοθεί από το Μονομελές Πλημ/κείο Χαλκίδας το έτος 2010 για αυτή την αμετάκλητη και μη εκτελεσθείσα ποινή και παρήγγειλε 8 χρόνια μετά την άμεση εκτέλεση της εναντίον του! Διέταξε δηλαδή την σύλληψη του!

Το έγγραφο της παράνομης εκτελεστής απόφασης με την υπογραφή του Δημήτρη Προκοπίου:
Για αυτή την παράνομη και δόλια απόφαση του και για να ενισχυθεί ο δημόσιος διασυρμός του δημοσιογράφου, ο Μιχάλης Τσοκάνης συνελήφθη δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης 14η Μαρτίου 2018, όχι από άνδρες της Ασφάλειας και με διακριτικότητα όπως συνηθίζεται, αλλά από πάνοπλους άνδρες της ΟΠΚΕ (ειδικής ομάδας της ελληνικής αστυνομίας, που επιλαμβάνεται περιπτώσεις καταδίωξης επικινδύνων δραπετών κ.λπ) οι οποίοι εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές για να τον δυσφημίσουν, έστησαν σόου μέσα στο κατάστημα του ΟΤΕ στη Χαλκίδα παρουσία δεκάδων πελατών και υπαλλήλων και συνέλαβαν τον δημοσιογράφο.

Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας ωστόσο μιάμιση ώρα μετά προσήλθε στη Χαλκίδα ο δικηγόρος του, Γεώργιος Παπαζαφειρόπουλος ο οποίος μετέβη στα Δικαστήρια της Χαλκίδας για να εξηγήσει τα αυτονόητα και ο Εισαγγελέας υπηρεσίας αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να θέσει στο αρχείο την παράνομη εκτελεστή απόφαση, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να αφεθεί αμέσως ελεύθερος.

Δηλαδή αν δεν υπήρχε δικηγόρος για να κάνει όλη αυτή την διαδικασία που όφειλε να κάνει ο ίδιος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας Δημήτριος Προκοπίου που εκτέλεσε την συγκεκριμένη παραγεγραμμένη απόφαση, ο δημοσιογράφος θα παρέμενε κρατούμενος χωρίς κανένα λόγο.

Αν δεν είναι αυτό κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, τι είναι κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης και Κύριοι του Αρείου Πάγου;

Μπορεί να πιστέψει κανείς νοήμων άνθρωπος ότι η συγκεκριμένη πράξη του κ. Προκοπίου δεν έγινε εσκεμμένα;

Αν ο προιστάμενος μιας Εισαγγελίας λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο για να εκδικηθεί κάποιον, πόσο χειρότερα λειτουργούν οι υφιστάμενοι εισαγγελείς και δικαστές που εκτελούν τις εντολές του σε μία δίκη με κατηγορούμενο η κατήγορο τον συγκεκριμένο άνθρωπο;

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η αηδία;

Ο Μιχάλης Τσοκάνης θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο σε βάρος του Δημήτριου Προκοπίου.

Σημειώνεται για όσους δεν θυμούνται, ότι ο Μιχάλης Τσοκάνης είχε συκοφαντηθεί ακόμη και στο facebook από τον Εισαγγελέα Χαλκίδας Βασίλης Βασιλάκη - Παραγυιό (δείτε ΕΔΩ), ο οποίος ήρθε «πακέτο» το 2013 με τον Δημήτρη Προκοπίου στα Δικαστήρια Χαλκίδας.

Ο Β. Βασιλάκης είχε κοινοποιήσει συκοφαντική ανάρτηση γράφοντας ότι δήθεν είναι ψευδή τα δημοσίευματα του EviaZoom.gr με τις καταγγελίες και την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του 70χρονη γυναίκα από τη Σκύρο, η οποία υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι με παράνομες και ύποπτες μεθοδεύσεις τέθηκε σε «προσωρινή δικαστική συμπαράσταση», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί τη μεγάλη ακίνητη περιουσία της. Ωστόσο λίγο καιρό μετά δικαιώθηκε και δικαστικά αφού κρίθηκαν αβάσιμα αυτά που έλεγε ο Β. Βασιλάκης. (δείτε ΕΔΩ την οριστική απόφαση για την υπόθεση).

Δείτε ΕΔΩ τι είχε δηλώσει στον Μιχάλη Τσοκάνη ο δικηγόρος της 70χρονης.


Ο Δημήτρης Προκοπίου...

Δήλωση του δικηγόρου Αθηνών κ. Γεωργίου Παπαζαφειρόπουλου, για τα συμβάντα στη Χαλκίδα, στις 14-3-2018, σε βάρος του δημοσιογράφου κ. Μιχαήλ Τσοκάνη:

«Στις 14-3-2018 ανατέθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας στην Ο.Π.Κ.Ε., την ειδική δηλ. ομάδα της αστυνομίας, που επιλαμβάνεται σε κρίσιμες καταστάσεις, που απαιτούν υψηλή εκπαίδευση και συντονισμό (καταδίωξη επικινδύνων δραπετών φυλακών σε δύσβατα μέρη, ημεδαπών – αλλοδαπών με διεθνή εντάλματα σύλληψης κ.λπ.) η εκτέλεση μιας διάταξης του εισαγγελέα Χαλκίδας, που εκδόθηκε μόλις 2 ημέρες πριν και αφορούσε στην εκτέλεση μιας παραγραμμένης δικαστικής απόφασης για ήσσονος σημασίας αδικήματα (αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου).

Ευτυχώς, μετά την άμεση και καίρια παρέμβασή μας, η Εισαγγελία διόρθωσε το σφάλμα της και ανακάλεσε την πρόδηλα εσφαλμένη διάταξη, που είχε οδηγήσει στη σύλληψη και τον δημόσιο διασυρμό του δημοσιογράφου».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA