Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος: Δείτε σε ποιους γιατρούς της Εύβοιας μπορείτε να κάνετε δωρεάν εξετάσεις! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος: Δείτε σε ποιους γιατρούς της Εύβοιας μπορείτε να κάνετε δωρεάν εξετάσεις!

Τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος σε όποιον το επιθυμεί δίνει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρία (ΕΔΑΕ) στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος από 7 έως 11 Μαΐου 2018...

Οι εξετάσεις διενεργούνται δωρεάν κατόπιν ραντεβού από δερματολόγους-μέλη της ΕΔΑΕ σε όλη την Ελλάδα σε ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία.

Στην Εύβοια συμμετέχουν τρία ιδιωτικά ιατρεία σε Χαλκίδα και Αλιβέρι:

ΔΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 15
ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑ
Τ: 22230 22289

ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΦΑΒΙΕΡΟΥ 14
ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑ
Τ: 22210 29705

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ
ΚΑΛΑΜΑ 31
ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τ: 22210 94433

Οι ενδιαφερόμενοι για τη δωρεάν επίσκεψη σε δερματολόγο και την ειδική εξέταση μπορούν να τηλεφωνούν επίσης στο 215 215 85 23 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.euromelanoma-greece.gr.

Αύξηση των περιστατικών τα τελευταία 40 χρόνια

Δραματική αύξηση των περιστατικών καρκίνου του δέρματος τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, διαπιστώνουν οι ειδικοί.

Ο καρκίνος του δέρματος αναπτύσσεται συχνότερα σε σημεία της επιδερμίδας που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε περιοχές του δέρματος οι οποίες δεν εκτίθενται πολύ στον ήλιο. Το μελάνωμα είναι μία από τις πιο σοβαρές μορφές καρκίνου του δέρματος.

Η αύξηση των περιστατικών καρκίνου του δέρματος αποδίδεται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο στην παιδική ηλικία, στην απότομη έκθεση στον ήλιο μετά το χειμώνα, στο άθροισμα των «ωρών» έκθεσης στον ήλιο, που μεγαλώνει όσο μεγαλώνουμε, καθώς και στην αισθητική τάση του μαυρίσματος.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να αντιμετωπιστεί και η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τις πιθανότητες ίασης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA