Νεκρός ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους που κατέπεσε στη Σκύρο - Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νεκρός ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους που κατέπεσε στη Σκύρο - Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια!


Το θάνατο του πιλότου του Mirage 2000 – 5 που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία...

Στις 15:00 το μεσημέρι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους και η βάρκα που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του πιλότου. 

Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε δυστυχώς και μέσω ανάρτησης του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο twitter ότι ο πιλότος είναι νεκρός. 


Όπως έγραψε: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για σμηναγό πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ μυστήριο αποτελεί το γεγονός ότι το Μιράζ 2000-5 δεν εξέπεμψε ποτέ σήμα για βλάβη ή εγκατάλειψης αεροσκάφους.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετείχε ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή βρέθηκε και η φρεγάτα Ψαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σήμα είχε χαθεί από τις 12:15. Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεφε στη βάση του μετά από επιχείρηση αναχαίτισης Τουρκικού αεροσκάφους. Η πτώση του ωστόσο δεν σχετίζεται με την αναχαίτιση σύμφωνα με το Ελληνικό υπουργείο Άμυνας όσο και με τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με την μοιραία πτώση του Ελληνικού μαχητικού.

Ο πιλότος του δεύτερου μαχητικού ήταν εκείνος που ενημέρωσε ότι έχασε την επικοινωνία με το Mirage 2000 – 5.

Το μοιραίο αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρού Θησέας που εδρεύει στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα απο τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA