Καρέ καρέ η επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο ΣτΕ - «Δώσαμε ένα μήνυμα σε όλα αυτά τα λαμόγια...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καρέ καρέ η επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο ΣτΕ - «Δώσαμε ένα μήνυμα σε όλα αυτά τα λαμόγια...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο από την επίθεση - παρέμβαση όπως την χαρακτηρίζουν, έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέλη του «Ρουβίκωνα» μαζί με μια κακροσκελή ανακοίνωση...

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας, τα άτομα - μέλη του «Ρουβίκωνα» της «Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας» και της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης», έσπασαν υαλοπίνακες, προκάλεσαν ζημιά στο μηχάνημα ελέγχου της εισόδου του Συμβουλίου της Επικρατείας και έριξαν μπογιές στο κτίριο, ενώ πέταξαν τρικάκια προτού αποχωρήσουν.

Ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook: 

«Το ισόγειο του συμβουλίου της επικρατείας ισοπεδώθηκε. Δώσαμε ένα μήνυμα σε όλα αυτά τα λαμόγια-δικαστές που συζητούσαν εκείνη την ώρα στον δεύτερο όροφο το πετσόκομα των συντάξεων. Είμαστε ικανοποιημένοι που με τις μικρές μας δυνάμεις γίναμε έστω και για μια στιγμή η φωνή των γερόντων. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα…»

Παράλληλα, σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε και ένα κείμενο για την επίθεση στο ΣτΕ, το οποίο υπογράφουν κι άλλες συλλογικότητες και συγκεκριμένα οι: Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και "Σίντροφοι/Συντρόφισσες".

Στο κείμενο αναφέρεται ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασής του, που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA