Μόλις πριν λίγους μήνες: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας είχε καταγγείλει Δικαστή της Χαλκίδας για προσβλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος συναδέλφου τους! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μόλις πριν λίγους μήνες: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας είχε καταγγείλει Δικαστή της Χαλκίδας για προσβλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος συναδέλφου τους!

Αυτοαναιρείται μόνος του ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας...

«Όλοι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της Χαλκίδας επιτελούν το καθήκον τους στο ακέραιο...», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγα 24ωρα το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας. (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).

Ωστόσο πριν πέντε μήνες και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2017, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας έλεγε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέει σήμερα.

Συγκεκριμένα είχε εκδώσει και δριμύτατη επιθετική καταγγελτική ανακοίνωση κατά του Δικαστή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, ονόματι, Μιχάλη Ντόστα, τον οποίο κατηγόρησαν δημόσια για προσβλητική, απρεπή και απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος του συναδέλφου τους, δικηγόρου, Διονύσιου Ζλακώνη την ώρα μιας δίκης, στην οποία ο συγκεκριμένος δικηγόρος ήταν συνήγορος κατηγορουμένου. Μάλιστα στη δίκη σημειώθηκε επεισόδιο και διεκόπη τελικά αφού ο συγκεκριμένος δικηγόρος ζήτησε την εξαίρεση του συγκεκριμένου Δικαστή ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα του.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Χαλκίδας δήλωνε αγανάκτηση στην ανακοίνωση λέγοντας μάλιστα ότι επιφυλασσεται αναφορικά με τις ενέργειες του για την περαιτέρω αντιμετώπιση του ως άνω ζητήματος.

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, όμως, τον δεόντα από το νόμο και το Σύνταγμα της χώρας σεβασμό από τους λοιπούς λειτουργούς της δικαιοσύνης», έλεγε με οργή ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας για Δικαστή της Χαλκίδας:

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, αφού ενημερώθηκε και προφορικά από τον Πρόεδρο του, καταδικάζει απερίφραστα το συμβάν που έλαβε χώρα την 8/12/2017 ενώπιον του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας αναφορικά με την απρεπή και απαράδεκτη συμπεριφορά από τον Πρόεδρο του ως άνω Δικαστηρίου σε βάρος του μέλους του Δ.Σ κ. Διονυσίου Ζλακώνη και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αγανάκτηση του για το ανωτέρω γεγονός, συμπαρίσταται δε αμέριστα στον συνάδελφο μας και θα βρίσκεται στο πλευρό του σε κάθε ενέργεια του αναφορικά με το συμβάν προς προάσπιση των δικαιωμάτων του.

Η παραπάνω συμπεριφορά είναι προσβλητική όχι μόνο ως προς τον παραπάνω συνάδελφο, αλλά αντανακλά και αφορά όλους τους δικηγόρους της Χαλκίδας. Σημειώνεται, ότι μέρος των ανωτέρω έλαβαν χώρα και ενώπιον του Προέδρου του Δ.Σ. του Δ.Σ. Χαλκίδας, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε κληθεί από το Δικαστήριο για να προσέλθει προς εκτόνωση της μέχρι τότε δημιουργηθείσας έντασης και παρά ταύτα η προσέλευση του αγνοήθηκε επιδεικτικά από τον κο Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Στο παρελθόν, έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, ότι ο Δικηγόρος είναι άμισθος και ισότιμος με τους λοιπούς, συλλειτουργός της Ελληνικής Δικαιοσύνης και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Οι Δικηγόροι της Χαλκίδας είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να παρέχουμε οιαδήποτε συνδρομή μας ζητηθεί, που εκφεύγει ακόμη και των υποχρεώσεων μας, για την ορθή και λειτουργική απονομή της δικαιοσύνης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, όμως, τον δεόντα από το νόμο και το Σύνταγμα της χώρας σεβασμό από τους λοιπούς λειτουργούς της δικαιοσύνης.

Τέλος, ως Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον και δηλώνουμε ρητά ότι επιφυλασσόμαστε αναφορικά με τις ενέργειες μας για την περαιτέρω αντιμετώπιση του ως άνω ζητήματος».

Μάλιστα ο Διονύσης Ζλακώνης είχε γράψει μεταξύ άλλων και στη σελίδα του στο facebook ότι ο συγκεκριμένος Δικαστής απέτρεπε να φανεί η αλήθεια στη δίκη και ότι συμπεριφέρθηκε βάναυσα στον ίδιο και στον πελάτη του την ώρα της δίκης!! Επίσης έγραφε ότι ο Δικαστής κατέλυσε το Σύνταγμα και ότι έδωσε παράνομη εντολή σε αστυνομικό να τον αρπάξει και τον αναγκάσει να κάτσει, όπως επίσης να τον πιάσει από το χέρι και να ασκήσει σωματική βία σε βάρος του!!

Πατήστε πάνω στις εικόνες να δείτε τι έγραφε τότε ο δικηγόρος:

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος Δικαστής υπηρετεί ακόμα στα Δικαστήρια Χαλκίδας, ενώ ο δικηγόρος Διονύσης Ζλακώνης φέρεται να έχει κάνει και αναφορά σε βάρος του στον Άρειο Πάγο. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA