Η χλιδή στη Μύκονο δεν έχει όριο - 4 εκατομμύρια ευρώ τζίρο το «Alemagou» του Χαλκιδέου Χάρη Σπύρου! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η χλιδή στη Μύκονο δεν έχει όριο - 4 εκατομμύρια ευρώ τζίρο το «Alemagou» του Χαλκιδέου Χάρη Σπύρου!

Στη κορυφή «Nammos» - «Hakkasan» με 24 εκατ. ευρώ, ακολουθούν ο «Scorpios» με 13 εκατ., με 4 εκατομμύρια ευρώ το «Alemagou» του Χάρη Σπύρου και με 3,5 εκατ. ευρώ το «SantAnna» - 12 εκατ. στα δημόσια ταμεία από την είσπραξη ΦΠΑ...
 

Τζίρους που προκαλούν ίλιγγο και έκπληξη ακόμη και στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών κάνουν τα μυκονιάτικα beach bars, που συναγωνίζονται το ένα το άλλο στην κατανάλωση αφρώδους οίνου και γκουρμέ γεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στα τέλη του 2017 έδωσε στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου σημαντικά οικονομικά στοιχεία σχετικά με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους τζίρους τους. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία, το «Nammos» στην Ψαρού μαζί με το εστιατόριο «Hakkasan» στη Χώρα εμφάνισαν πέρυσι τζίρο 24 εκατ. ευρώ.

O «Scorpios» στην παραλία της Παράγκας έκλεισε με τζίρο 13 εκατ. ευρώ και το διπλανό «SantAnna», που ξεκίνησε να λειτουργεί από τα μέσα Ιουλίου, κατάφερε έως το τέλος της σεζόν να κλείσει με τζίρο περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. 

Στα 4 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος του μικρού μεν, καλαίσθητου δε beach bar-εστιατορίου «Alemagou» που διατηρεί ο Χαλκιδέος επιχειρηματίας Χάρης Σπύρου στη δεξιά άκρη της παραλίας της Φτελιάς, ενώ μεγάλους τζίρους χτύπησε και το «Principote» στον Πάνορμο.  

Ο Χάρης Σπύρου διατηρεί επίσης μαζί με τα αδέρφια του, Χάρη και Γιάννη, τα παραλιακά μαγαζιά «Mostar», «Pantheon» και «Gaz», στη Χαλκίδα.

Και αν σας φαίνεται περίεργο πώς ο τζίρος ενός beach bar μπορεί να φτάσει τα εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα μόλις τριών-τεσσάρων μηνών, αρκεί να σας διηγηθούμε ένα περιστατικό το οποίο συνέβη πέρυσι στο «Scorpios» με πρωταγωνιστή έναν Σαουδάραβα πελάτη, ο οποίος, θέλοντας να ευχαριστήσει το προσωπικό του μαγαζιού για το σέρβις, δεν δίστασε να προσφέρει πουρμπουάρ που ξεφεύγει από κάθε λογική.

Ο εν λόγω πελάτης, που προφανώς δεν φειδόταν χρημάτων, είχε κάνει λογαριασμό 25.000 ευρώ. Οταν έφτασε η στιγμή να προσθέσει το φιλοδώρημα, με μια κίνηση των δακτύλων του συμπλήρωσε το εξωφρενικό χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ. 

Ο σερβιτόρος μόλις είδε ότι το σύνολο των χρημάτων που θα χρεώνονταν στην πιστωτική κάρτα του πελάτη έφτανε τις 65.000 ευρώ, ενημέρωσε αμέσως τους υπεύθυνους της επιχείρησης. 

Τότε ένας εκ των ιδιοκτητών του «Scorpios» πλησίασε τον πελάτη και ευγενικά τον ρώτησε μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος ώστε να διορθωθεί άμεσα. 

Ωστόσο, ο Σαουδάραβας επέμεινε, εξηγώντας ότι είχε μείνει πλήρως ικανοποιημένος από το σέρβις και την ατμόσφαιρα του μαγαζιού και γι' αυτό ήθελε να αφήσει μεγάλο φιλοδώρημα. Και δεν είναι ο μοναδικός γαλαντόμος πελάτης που εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο μαγαζί.  

Με πληροφορίες και από το Πρώτο Θέμα

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA