Κοντονής κατά Facebook: «Απαράδεκτο το μπλοκάρισμα του αντιναζιστικού άρθρου του Νίκου Μπογιόπουλου» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κοντονής κατά Facebook: «Απαράδεκτο το μπλοκάρισμα του αντιναζιστικού άρθρου του Νίκου Μπογιόπουλου»

Επίθεση κατά του Facebook εξαπέλυσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο...

Ο λόγος της δριμείας επίθεσης του Σ. Κοντονή κατά της Facebook ήταν το μπλοκάρισμα του άρθρου του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου για την σφαγή των ναζί στην Κάνδανο με τίτλο «τι κάνανε στην Κάνδανο κ. Κασιδιάρη»;.

Ενώπιον των ομολόγων του, της Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Julian King, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι είναι απαράδεκτη η επιβολή λογοκρισίας από τη Facebook μέσω της φίμωσης τόσο της ιστορικής μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Κάνδανο, όσο και του νεοναζιστικού ιδεολογικού υπόβαθρου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της παρέμβασης του Υπουργού τον λόγο έλαβε ο Επίτροπος King, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό το οποίο θα ερευνήσει άμεσα η Επιτροπή. Προς την ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν Υπουργοί Δικαιοσύνης και άλλων κρατών-μελών. 
 
Πληροφορίες: Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA