Ανείπωτη τραγωδία στην Αττική: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τη φονική πυρκαγιά! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ανείπωτη τραγωδία στην Αττική: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τη φονική πυρκαγιά! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 156 έχουν τραυματιστεί, οι 11 σε κρίσιμη κατάσταση, από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης...

Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική και κατέκαψε τον Νέο Βουτζά, την Ραφήνα και το Μάτι, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές και στο μέτωπο της Κινέτας.

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησε η επιχείρηση κατάσβεσης με εναέρια μέσα, ενώ εκφράζονται φόβοι για το μέγεθος της καταστροφής που θα αποκαλυφθεί. 
Δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα έχουν καεί από την φωτιά που ξεκίνησε στην Καλλιτεχνούπολη και πέρασε από το Νταού Πεντέλης, τον Νέο Βουτζά, το Μάτι και τη Ραφήνα, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι στις παραλίες, ενώ εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις της περιοχής και τα δύο θερινά θέρετρα του στρατού και της αεροπορίας.
Ένα βρέφος, μόλις έξι μηνών, αποτελεί το μικρότερο θύμα της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε στην ανατολική Αττική, αφήνοντας πίσω του εικόνες βιβλική καταστροφής. Οι φλόγες έφθασαν στην αυλή του σπιτιού της τραγικής οικογένειας, στο Μάτι, με αποτέλεσμα οι έντρομοι γονείς να το εγκαταλείψουν και να βρεθούν μαζί με το βρέφος στην παραλία.

Τα ξημερώματα ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε άλλωστε ότι οι επιβαβαιωμένοι νεκροί ξεπερνούν τους 20. 

«Τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης και τούτη την ώρα πρέπει να συνεχίσουμε", σημείωσε και τόνισε πως "μοναδικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και η συνδρομή στους πολίτες που έχουν πληγεί».

Στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, πυροσβέστες εντόπισαν απανθρακωμένη μια ηλικιωμένη, μέσα στο σπίτι της, στον Νέο Βουτζά, σε μικρή απόσταση από το σημείο, όπου βρέθηκε άλλος ένας νεκρός, απανθρακωμένος, μέσα στον δρόμο.

Στην ίδια περιοχή βρέθηκε απανθρακωμένος ένας άνδρας, στην θέση του συνοδηγού, ενώ ένας τέταρτος νεκρός βρέθηκε μέσα σε σκάφος. Στην περιοχή άνθρωποι αναζητούν συγγενείς τους που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Για «ασύμμετρη απειλή» και για δύσκολη νύχτα για την Αθήνα και την Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και μετέβη στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής και υπογράμμισε ότι όλοι είναι επί ποδός για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA