Δικαστήρια Χαλκίδας: Το ποτήρι ξεχείλισε...! Θύελλα αντιδράσεων για την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου - Ανακοινώσεις από κόμματα και δημόσια παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που διενεργεί επείγουσα έρευνα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Χαλκίδας: Το ποτήρι ξεχείλισε...! Θύελλα αντιδράσεων για την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου - Ανακοινώσεις από κόμματα και δημόσια παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που διενεργεί επείγουσα έρευνα!

Δικαστήρια Χαλκίδας: Το ποτήρι ξεχείλισε...! Θύελλα αντιδράσεων για την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου - Δημόσια παρέμβαση και του Υπουργείου Δικαιοσύνης που διενεργεί επείγουσα έρευνα!
Πανελλήνιο σάλο και θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών της Χαλκίδας να αποφυλακίσουν για «λόγους υγείας» τον 39χρονο Άρη Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power και εξέτιε στη φυλακή ποινή κάθειρξης 21 ετών - Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο Νικολόπουλος - Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα!

Κάποιοι έκαναν ότι έπεσαν από τα σύννεφα... Κάποιοι άλλοι ωστόσο που γνωρίζουν την δράση των ανθρώπων που διοικούν και υπηρετούν στο Δικαστικό Μέγαρο της Χαλκίδας δεν τους φάνηκε καθόλου παράξενο.

Με αφορμή λοιπόν την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, τώρα φαίνεται να διαπιστώνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι εκδίδονται σκανδαλώδεις αποφάσεις στα Δικαστήρια Χαλκίδας, άσχετα αν εδώ και μήνες έχουν δημοσιευτεί και έχουν υποβληθεί σοβαρές καταγγελίες για κυκλώματα, ακόμη και για στημένες δίκες στην αρμόδια Υπηρεσία της Καταπολέμησης Διαφθοράς και στον Άρειο Πάγο!

Μία από τις υποθέσεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας το EviaZoom.gr ήταν και η υπόθεση με την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας όπου ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας παρέμεινε δύο χρόνια στα συρτάρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας. (δείτε ΕΔΩ).

Ακόμη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και προσωπικά ο Σταύρος Κοντονής έχουν σοβαρές αμφιβολίες για την αποφάση των Δικαστικών Λειτουργών της Χαλκίδας να αποφυλακίσουν μέσα στον Αύγουστο τον 39χρονο επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, έναν από τους καταδικασμένους για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, ο οποίος εξέτιε στις Φυλακές Χαλκίδας ποινή κάθειρξης 21 ετών για κατηγορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης με μία πρωτοφανή δημόσια ανακοίνωση στα χρονικά κατά δικαστικών λειτουργών, κάνει λόγο «για πολλά και εύλογα ερωτηματικά...», τονίζοντας επίσης πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος ζήτησε για έλεγχο το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά».

Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο Νικολόπουλος - Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας, Νίκος Νικολόπουλος, φέρνει άμεσα το θέμα στην Βουλή καταθέτοντας σχετική ερώτηση, ενώ ΝΔ και Ποτάμι κάνουν λόγο για «αποφυλάκιση – πρόκληση».

Το κόμμα της ΝΔ επισημαίνει πως «Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις».

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει το Ποτάμι για τη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο της Energa, τονίζοντας ότι προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα και για τις ιατρικές γνωματεύσεις που επέτρεψαν την αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία.

«Η αποφυλάκιση του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο της Energa, Αριστείδη Φλώρου, που τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στη συνέχεια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία. Τέτοιες αποφάσεις αποτελούν πλήγμα στο κράτος δικαίου και καλλιεργούν στους πολίτες την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απονομή της δικαιοσύνης», τονίζει μεταξύ άλλων το Ποτάμι.


Στον 39χρονο επιχειρηματία διαγνώστηκε, σύμφωνα με την απόφαση, ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και ειδικότερα φέρεται να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Όσον αφορά στην εμπλοκή του στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power, ο Άρης Φλώρος είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2017, σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε κάθειρξη-ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, (Βασίλης Μηλιώνης και Άρης Φλώρος) εισέπρατταν τα χρήματα από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, ωστόσο δεν το κατέβαλαν ποτέ, ως όφειλαν, στο ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος τον περασμένο Μάρτιο κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία και στη γνωστή υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. 

Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA