Η παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών και τις χασισοφυτείες σε Γυμνό και Αυλώνα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών και τις χασισοφυτείες σε Γυμνό και Αυλώνα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσίαση σχετικά με εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας βρεφών (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ) και σύλληψης συνολικά 9 εμπλεκομένων αλλοδαπών, καθώς και εντοπισμού 2 φυτειών και κατάσχεσης πάνω από 1.000 δενδρυλλίων κάνναβης και περισσότερων 50 κιλών ακατέργαστης κάνναβης και φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης στο χωριό Γυμνό του Δήμου Ερέτριας και στον Αυλώνα Αττικής...

Η παρουσίαση έγινε στη Λαμία προς τους δημοσιογράφους από τον Προϊστάμενο Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Σταύρο Κουτουλογένη, ενώ έδωσαν το «παρών» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας, Κώστας Λάμπρου (αντικαθιστά τον Ταξίαρχο Γεώργιο Νικολιδάκη λόγω άδειας) και ο Διοικητής της Ασφάλειας Χαλκίδας, Κώστας Αγιασοφίτης.

ΒΙΝΤΕΟ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Α/Β’ Σταύρος Κουτουλογένης:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας, 

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε τρεις σημαντικές υποθέσεις που χειρίστηκαν με μεθοδικότητα τα Τμήματα Ασφαλείας Χαλκίδας και Θηβών, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας και Βοιωτίας αντίστοιχα.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση κυκλώματος, τα μέλη του οποίου προέβαιναν σε αγοραπωλησίες βρεφών, ενώ οι δύο άλλες σε εντοπισμούς φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχές της Εύβοιας και του Αυλώνα Αττικής.

Σχετικά με την πρώτη υπόθεση:

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης συλλογής και αξιοποίησης στοιχείων, εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την 03-08-2018 σε περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) εμπλεκόμενοι αλλοδαποί και συγκεκριμένα τρεις άνδρες, ηλικίας 39, 41 & 32 ετών, καθώς και έξι γυναίκες, ηλικίας 40, 29, 35, 34, 38 & 29 ετών αντίστοιχα.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος, δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας (άνδρας – γυναίκα) παρουσιαζόμενοι ως δήθεν υποψήφιο ζευγάρι αγοραστών νεογέννητου βρέφους, πραγματοποίησαν συνάντηση, σε περιοχή της Αττικής, με την 40χρονη, η οποία είχε τον ρόλο του μεσάζοντα στην τέλεση των αγοραπωλησιών βρεφών.

Στον προαναφερόμενο χώρο, τον οποίο επιτηρούσαν διακριτικά και άλλοι αστυνομικοί, συμφωνήθηκε τελικά η αγοραπωλησία ενός βρέφους, ηλικίας μόλις τεσσάρων ημερών, αντί του χρηματικού ποσού των (18.000) ευρώ.

Για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, η 40χρονη οδήγησε το ζευγάρι των αστυνομικών, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας άλλης περιοχής της Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας, εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του κυκλώματος.

Όπως ενδελεχώς διακριβώθηκε, οι ανωτέρω εννέα συλληφθέντες αλλοδαποί, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οργανωτική δομή της οποίας διέθετε ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της, με σκοπό την συστηματική τέλεση αγοραπωλησιών βρεφών και τη συνεπακόλουθη αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους, το ύψος του οποίου καταμεριζόταν στα μέλη του κυκλώματος, ανάλογα με τον διακριτό του ρόλο.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 39χρονος ήταν ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, ενώ γίνεται μνεία ότι κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης, ο 41χρονος και ο 32χρονος, ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση των γυναικών που εντοπίστηκαν στην ανωτέρω οικία, ενώ η 35χρονη ενεργούσε ως άμεση βοηθός του ηγετικού στελέχους του κυκλώματος.

Η 40χρονη, όπως προαναφέρθηκε, είχε τον ρόλο του μεσάζοντα στην τέλεση των αγοραπωλησιών βρεφών, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων η μία έφερε μαζί της το νεογέννητο βρέφος της που επρόκειτο να πωληθεί στους αστυνομικούς, είχαν το ρόλο της κυοφορίας, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η πώληση των νεογέννητων βρεφών τους, σε υποψήφιους αγοραστές.

Μάλιστα, μετά από παραγγελία και διενέργεια σχετικής εξέτασης από Δημόσιο Νοσοκομείο, τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι οι τρεις εκ των συλληφθείσων (η 38χρονη και οι δύο 29χρονες), είχαν πρόσφατα τελέσει τοκετό, ενώ η 34χρονη βρίσκεται σε κατάσταση κύησης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (9.025) ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και δέκα (10) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα διευκόλυνσης για την εγκληματική τους δράση.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος. 

Σχετικά με τις άλλες δύο υποθέσεις:

Όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματική καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εντείνουν και βελτιστοποιούν τις επιχειρησιακές τους δράσεις, με στόχο την προστασία των συνανθρώπων μας και κυρίως των νέων, οι οποίοι πλήττονται από τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όσον αφορά για την πρώτη περίπτωση:

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 03-08-2018, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή Γυμνό Αμαρύνθου Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικού εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή περιφραγμένο οικόπεδο, έκτασης περίπου δέκα (10) στρεμμάτων, εντός του οποίου υπήρχαν δέκα (10) ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια, τύπου «ΤΟΛ», έκτασης (300) τ.μ. περίπου το καθένα.

Σε πέντε (5) από τα προαναφερόμενα θερμοκήπια, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (753) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως και (1,90) μέτρων, τα οποία διέθεταν χειροκίνητο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από σωλήνες νερού με σταλάκτες, συνολικού μήκους (1.100) μέτρων.

Στα υπόλοιπα πέντε (5) θερμοκήπια, εντοπίστηκαν εμφανή ίχνη καλλιέργειας αντίστοιχου περίπου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προσφάτως εκριζωθεί.

Επίσης από οίκημα εντός του οικοπέδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (38) κιλών και (900) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, για την ανωτέρω φυτεία αναζητείται ένας 56χρονος ημεδαπός, καθώς και τέσσερις (4) αλλοδαποί συνεργοί του, που είχαν αναλάβει την φύλαξη και φροντίδα των δενδρυλλίων κάνναβης. 


Όσον αφορά για την δεύτερη περίπτωση:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντός περιφραγμένου αγροτεμαχίου στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής, έκτασης περίπου δύο (2) στρεμμάτων, το οποίο διέθετε υψηλή περιμετρική βλάστηση και όπως διαπιστώθηκε είχε άμεση – μοναδική πρόσβαση και υδροδότηση από αύλιο χώρο παρακείμενης οικίας.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και απογευματινές ώρες της 04-08-2018, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα τόσο στην προαναφερόμενη οικία, όσο και στο παρακείμενο αγροτεμάχιο, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 51χρονος ημεδαπός καλλιεργητής της φυτείας, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:


(287) δενδρύλλια κάνναβης (ορισμένα εκ των οποίων σε κατάσταση αποξήρανσης), ύψους έως και (2,5) μέτρων,
 

(11) κιλά και (925) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 

διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση των δενδρυλλίων (φτυάρια, λάστιχο ποτίσματος, κομμένα πλαστικά μπουκάλια νερού, συσκευασίες λιπασμάτων κ.λ.π.), καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως. 


Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης:
 

«Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας και από εμένα.

Η Ελληνική Αστυνομία, δίνει έναν επίμονο και καθημερινό αγώνα, με σκοπό την αντιμετώπιση όλων των μορφών εγκληματικότητας που δυσχεραίνουν και πλήττουν την προσδοκόμενη ποιότητα ζωής των πολιτών και παράλληλα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση του σημαντικότερου και πολυτιμότερου αγαθού, του αγαθού της ασφάλειας.

Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα επιχειρησιακά στελέχη που υπηρετούν και ενεργούν στην Περιφέρειά μας, διότι με το έργο που επιτελούν με σύνεση και μεθοδικότητα, γίνεται ευχερέστερη η πραγμάτωση του σκοπού που σας προανέφερα.

Γνωρίζετε εξάλλου ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής έχει αξία ανεκτίμητη και η εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών, που επετεύχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, έρχεται ακριβώς να επιβεβαιώσει την διάσταση αυτή και συνάμα να καταδείξει ότι όταν εργαζόμαστε με σχέδιο και συντονισμένες δράσεις, μπορούμε να καταφέρουμε καίρια πλήγματα σε τέτοια κυκλώματα.

Συνεπώς για εμάς, έχει τεράστια σημασία η αίσια ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επιχείρησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των εννέα (9) μελών του κυκλώματος και τον τερματισμό της παράνομης δράσης του.

Σας διαβεβαιώνω δε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί, προκειμένου να αποσαφηνιστούν και διακριβωθούν όλες οι πτυχές της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Όμως, επιπρόσθετα με αυτή την επιτυχία, καταφέραμε να επιφέρουμε δύο σημαντικά «χτυπήματα» στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών, τα οποία έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των εξαρθρώσεων και συλλήψεων που είχαμε από την αρχή του φετινού έτους.

Ενός έτους, που όπως γνωρίζετε, έχει αναγνωριστεί και χαρακτηριστεί συμβολικά, ως «έτος κατά των ναρκωτικών».

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τους διοικητές και τους αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Θηβών, όσο και τους Διευθυντές των Νομών Ευβοίας και Βοιωτίας αντίστοιχα, για την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα.

Θα ήθελα επίσης να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, ότι οι δράσεις αυτές, οι οποίες έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με κύριο γνώμονα και κοινή συνισταμένη την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Αυτό που επιθυμούμε είναι οι πολίτες να εμπιστεύονται την Αστυνομία, να είναι δίπλα μας, αρωγοί στις προσπάθειές μας για την επίτευξη της αποστολής μας και αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης οφείλουμε να την εδραιώσουμε, να την διαφυλάξουμε και να την επεκτείνουμε, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας που προσδοκούν από εμάς.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη σημερινή σας παρουσία».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA