Παρέδωσε το Υπουργείο ο Αποστόλου μετά από 3,5 χρόνια - «Δηλώνω στρατιώτης της Αριστεράς»! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Παρέδωσε το Υπουργείο ο Αποστόλου μετά από 3,5 χρόνια - «Δηλώνω στρατιώτης της Αριστεράς»! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και δηλώνοντας «στρατιώτης της αριστεράς» αποχαιρέτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο απερχόμενος Υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος μετά από τρία χρόνια και επτά μήνες υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το στρατηγείο της πλατείας Βάθη...

Στην αναλυτική τοποθέτησή του ο Β. Αποστόλου αναφέρθηκε στα σημαντικά επιτεύγματα επί των ημερών του, όπως είπε, μιλώντας για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας: την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων όπου «πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο της επανεθνικοποίησης» όπως είπε και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων όπου ήδη έχουν δρομολογηθεί προγράμματα προώθησης ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Σε βασικά σημεία που το υπουργείο πέτυχε κατά την εκτίμησή του, πραγματοποιώντας, στάθηκε κατά την μακροσκελέστερη εκ των τεσσάρων τοποθετήσεων της ημέρας, ο απερχόμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου.
 
Μεταξύ αυτών:
 
• 300 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε 10.000 νεοεισερχόμενους αγρότες
 
• Ψηφίστηκε ο νόμος για τις πληρωμές εντός 60 ημερών σε ευπαθή και νωπά προϊόντα
 
• Θεσπίστηκε η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης και το ελληνικό σήμα
 
• Έγινε θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των συνεταιρισμών. «Ήταν απαράδεκτο να συνεχίζει τη λειτουργία της η ΠΑΣΕΓΕΣ», είπε χαρακτηριστικά
 
• Έχει κατατεθεί νόμος για τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών
 
• Έχει δρομολογηθεί η παραχώρηση γης σε νέους αγρότες ως το τέλος του 2018
 
Ο Β. Αποστόλου αναφέρθηκε και στο ειδικό σχέδιο στήριξης της κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα των κατοίκων των ορεινών περιοχών καθώς και στον νόμο για τις βοσκήσιμες γαίες όπου όπως είχε χαρακτηριστικά «σε λίγο καιρό κάθε κοπάδι θα έχει το δικό του λιβάδι». 
Ο Βαγγέλης Αποστόλου με τον νέο Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη... 

Αναφορικά με την κτηνοτροφία δήλωσε ότι μέχρι του τέλους του έτους είναι πιθανόν να έχει ψηφιστεί και ο νόμος για τις σταβλικές εγκαταστάσεις. 

Προτού ευχαριστήσει άπαντες μέσα σε συναισθηματική φόρτιση και δηλώνοντας στρατιώτης της αριστεράς ο Β. Αποστόλου αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση της αξιοποίησης των πόρων της νέας ΚΑΠ και του ΠΑΑ, όπου όπως είπε έχουν δοθεί ήδη μάχες για να μην μειωθεί ο προϋπολογισμός και να αποφευχθεί ο κίνδυνος της επανεθνικοποίησης. 

Αραχωβίτης: «Πρώτης γραμμής το ΥπΑΑΤ, στόχος η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος»

«Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας σήμερα όπως και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη.

Ευχαριστώ τον φίλο και σύντροφο Βαγγέλη, που με προλόγισε με τα καλά του λόγια.. 
Τον ευχαριστώ και για την συνεργασία που είχαμε όπως και τον Αναπληρωτή Υπουργό Γ. Τσιρώνη. Μοιραστήκαμε μαζί ,σε μεγάλο βαθμό, τις αγωνίες της πρώτης αριστερής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ».

Αναφέρθηκε στα σημαντικά που έγιναν «σε συνεργασία με τον Β. Αποστόλου και κυρίως την αύξηση των εξαγωγών και την ομαλοποίηση του συστήματος πληρωμών». 

Βασικός στόχος της νέας ηγεσίας όπως είπε θα είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος του παραγωγού αγρότη από τον καρπό των κόπων του».
 

Στη συνέχεια, ο Στ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι «είναι η ώρα των λύσεων και όχι της καταγραφής των προβλημάτων». Η φιλοσοφία του όπως είπε θα είναι η εντατικοποίηση της στοχοθεσίας, της αφοσίωσης και της συνεργασίας με τους θεσμικούς παράγοντες της γεωργίας και ειδικότερα τους αγρότες.  

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA