Το Αστεροσκοπείο προειδοποιεί για κυκλώνα 12 μποφόρ - Κλειστά τα σχολεία στη Κάρυστο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Το Αστεροσκοπείο προειδοποιεί για κυκλώνα 12 μποφόρ - Κλειστά τα σχολεία στη Κάρυστο!

Για ένα σχετικά ασυνήθιστο φαινόμενο, έναν μεσογειακό κυκλώνα, που είναι πιθανό να δημιουργηθεί στη χώρα μας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...

Η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό «ματιού». Κυκλώνες τέτοιου τύπου, οι οποίοι ονομάζονται Medicanes (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο.

Η προγνωσιμότητα του «Medicane», σύμφωνα με το ΕΑΑ, είναι μικρή, ιδιαίτερα όσον αναφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά πλησιάζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα με θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Εύβοια θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη (27-09-2018) όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καρύστου, λόγω της συνέχισης και της ενδεχόμενης επιδείνωσης των θυελλωδών ανέμων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Καρύστου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA