ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Οριστικό: Παραπέμφθηκαν σε δίκη Παπακωνσταντίνου και Κάμπαξης για στημένους αγώνες και σύσταση συμμορίας - Κατηγορούμενος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Οριστικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν συνολικά 28 άτομα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες την περίοδο 2011-2015 και συγκεκριμένα για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων αλλά και για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος...

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται δύο άνδρες από την Εύβοια, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και ο διαιτητής, Γιάννης Κάμπαξης, ενώ στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Περικλή Δράκου, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε να δικαστούν οι συνολικά 28 κατηγορούμενοι. Ουσιαστικά, το Συμβούλιο Εφετών επικύρωσε με τη σφραγίδα του το προηγούμενο βούλευμα Σταμαδιάνου, με το οποίο οι βασικοί πρωταγωνιστές είχαν απαλλαγεί για τρία κακουργήματα με σημαντικότερο αυτό της σύστασης και λειτουργίας «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου. 

Η υπόθεση είχε φτάσει στον Άρειο Πάγο, όταν ο Αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του επίμαχου βουλεύματος. Ωστόσο, η πρότασή του απορρίφθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, τον Μάρτιο του 2018.
 
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στο εδώλιο θα καθίσουν μαζί με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη οι: 

Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Άρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής), Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής), Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας (διαιτητές), Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Βέροια), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας), Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρόμητου), Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, Πέρεζ Μορένο (πρώην ποδοσφαιριστές Βέροιας), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής ΠΑΕ Ατρόμητος) και Γιάννης Κομπότης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Λεβαδειακός).

Εύβοια - Πολιτικά: Υποχρεωτική κατ' οίκον καραντίνα σε 68χρονο που είναι ύποπτος για κορονοϊό - Μόλις επέστρεψε από τη Κίνα

Ανάμεσα στα άτομα που επέστρεψαν, τα τελευταία 24ωρα, στην Ελλάδα από το εξωτερικό είναι και ένας 68χρονος που διαμένει στη περιοχή Πολιτ...

Βίντεο - Ρεπορτάζ