Χαλκίδα: Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού η τελετή έναρξης του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού η τελετή έναρξης του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΦΩΤΟ)

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest άνοιξε επίσημα και φέτος τις πύλες του προκειμένου να υποδεχτεί όσους αγαπούν τον κινηματογράφο, καλλιτέχνες και δημιουργούς για δωδέκατη χρονιά...  

Η Τελετή Έναρξης του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest πραγματοποιήθηκε στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης (13-11-2018) στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. 

Την Τελετής Έναρξης παρουσίασαν οι ηθοποιοί Γιάννης Δρακόπουλος και Μαρία Καρακίτσου. HΚαλλιτεχνική Διευθύντρια του ερευνητικού κέντρου ελληνικού τραγουδήματος κυρία Παρασκευή Κανελλάτου ερμήνευσε το τραγούδι «Μέρα Μέρωσε».
 
Η Τελετή Έναρξης ήταν αφιερωμένη σε μια σπουδαία προσωπικότητα του σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου, τον Γιώργο Αρβανίτη. Ο πολυβραβευμένος Διευθυντής Φωτογραφίας, έχει ξεχωρίσει τόσο για τα λυρικά πλάνα του όσο και για τις συνεργασίες του με κορυφαίους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες. Στην Τελετή Έναρξης προβλήθηκε η ταινία «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» του Νίκου Παναγιωτόπουλου. 
Την Έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσηο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου, οι Βουλευτές Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης, o Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αναστάσιος Πρατσόλης και η Ζωή Λιβανίου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, κ.α.
Με την παρουσία τους τίμησαν για ακόμα μία φορά άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. Ροδόλφος Μορώνης, ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου, ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο σκηνοθέτης Νίκος Παπαθανασίου, η παραγωγός Δέσποινα Μουζάκη, ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο παραγωγός Βασίλης Λεοντιάδης, ο Ιστορικός Κινηματογράφου Γιάννης Σολδάτος ,ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Σ. Χάρης Παπαδόπουλος και ο κινηματογραφιστής Νίκος Καβουκίδης, η και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος εκ μέρους του Ιδρύματος Κακογιάννη.
 
Η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά τόνισε τη σημασία του Φεστιβάλ ως καθιερωμένου πλέον θεσμού για τη Χαλκίδα και ευχήθηκε στο Φεστιβάλ αποφοιτώντας από το Δημοτικό (με τη συμπλήρωση 12 χρόνων) να συνεχίσει τη μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία του.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA