Κούγιας στον ΑΝΤ1: «Η αστυνομία μάζεψε 100 αγνώστους και τους έκανε εγκληματική οργάνωση» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κούγιας στον ΑΝΤ1: «Η αστυνομία μάζεψε 100 αγνώστους και τους έκανε εγκληματική οργάνωση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την υπόθεση του κυκλώματος χρυσού, η οποία κατέρρευσε με ένα έγγραφο της ΑΑΔΕ, μίλησε ο συνήγορος του γνωστού ενεχυροδανειστή, Ριχάρδου, Αλέξης Κούγιας, στο «Καλημέρα Ελλάδα»...

Ο γνωστός ποινικολόγος κατηγόρησε την ΕΛ.ΑΣ. ότι ενώ έκανε έρευνα δύο χρόνια για την υπόθεση, το κατηγορητήριο που συνέταξε ήταν άκυρο.

«Μάζεψαν 100 αγνώστους και τους έκαναν εγκληματική οργάνωση. Κράτησαν 69. Η μία δικογραφία έγιναν δύο», είπε σχετικά και εξήγησε ότι από το 2010 οι ενεχυροδανειστές από το 2010 λειτουργούν με νόμιμο τρόπο, για να προσθέσει ότι, «υπάρχουν όμως και αυτοί που συνεργάζονται με εγκληματίες».

Χαρακτήρισε, ωστόσο, «τρικ της Αστυνομίας» το ότι «πήρε 100 ξένους μεταξύ τους, τους συνέδεσε με δύο Τούρκους, ο ένας εκ των οποίων παίρνει χρυσό από όλη την Ελλάδα για να το εξάγει στον αδελφό του, που βρίσκεται στην Τουρκία» και τους έκανε εγκληματική οργάνωση.

Και συνέχισε πως «αντί να απευθυνθούν στην ΑΑΔΕ να ρωτήσουν για τους δασμούς- η Αστυνομία και δε θέλω να πιστέψω ότι και οι εισαγγελείς- δεν έκαναν το αυτονόητο».

Αντιθέτως, «πήγαν σε κάποιον φίλο τους, ιδιώτη και ρώτησαν τι ισχύει όταν εξάγεται χρυσός σε τρίτες χώρες, γιατί αυτός ήξερε ότι πρόκειται για τον Ριχάρδο».

Όμως, «Ο Ριχάρδος εξήγαγε από το 2014 μέχρι τώρα χρυσό αξίας 54 εκατ. ευρώ από το τελωνείο του αεροδρομίου».

Σχολιάζοντας, τέλος, την κράτηση του πελάτη του είπε πως «απαγορεύεται με το νόμο να σε κρατούν αν δεν υπάρχει αδίκημα». 

«Ας μας πουν οι αστυνομικοί ποιος Εισαγγελέας τους έδινε οδηγίες. Αποκλείεται να υπήρχε Εισαγγελέας...», είπε χαρακτηριστικά. 

Μετά το «θρίλερ» με την αποφυλάκιση των οκτώ κρατουμένων, το λόγο πλέον έχει το Δικαστικό Συμβούλιο για να κρίνει την τύχη της κράτησής τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA