Άγιος Στέφανος - Χαλκίδα: Οι σοβαρές καταγγελίες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο θανατηφόρο τροχαίο! (ΦΩΤΟ & ΕΓΓΡΑΦΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Άγιος Στέφανος - Χαλκίδα: Οι σοβαρές καταγγελίες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο θανατηφόρο τροχαίο! (ΦΩΤΟ & ΕΓΓΡΑΦΟ)

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία γύρω από το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (22-01-2019) στο δρόμο Χαλκίδας - Βασιλικού, με θύμα τον 85χρονο οδηγό Γεώργιο Μωραϊτη, ο οποίος, ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αυτός που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και προκάλεσε την θανατηφόρα σύγκρουση... (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σχετικά ρεπορτάζ)

Το τροχαίο συνέβη λίγα μέτρα πριν τον κυκλικό κόμβο και από τις διαδοχικές συγκρούσεις προήλθε και θανάσιμος τραυματισμός του 85χρονου.
Το όχημα του Μιχάλη Αλάμπεη...

Το όχημα του 85χρονου... 

Όπως αποκαλύπτει το EviaZoom.gr οι οδηγοί που εμπλέκονται στο τροχαίο, εκτός του εκλιπόντα Γιώργου Μωραϊτη, είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας από την Αμάρυνθο, Μιχάλης Αλάμπεης και η Χαλκιδέα Κανέλα Παλόγου, τα αυτοκίνητα των οποίων υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές από την καραμπόλα που δημιουργήθηκε στο σημείο.
Ο Μιχάλης Αλάμπεης...

«Έχω χτυπήσει στο αριστερό μάτι  και στον αυχένα. Ο 85χρονος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα με μεγάλη ταχύτητα για να κάνει προσπέραση. Έπεσε πρώτα πάνω στο αυτοκίνητο μου και μετά στο όχημα της κοπέλας, το οποίο έφερε σβούρες από την σύγκρουση. Ακολούθως το αυτοκίνητο του 85χρονου πήγε άλλα 70 μέτρα μπροστά χωρίς την μία ρόδα, η οποία είχε σφηνωθεί στο αυτοκίνητο μου», τόνισε στο EviaZoom.gr o Μιχάλης Αλάμπεης.

Τα αίτια του τροχαίου διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, ωστόσο αίσθηση προκαλεί η κατεπείγουσα αίτηση - καταγγελία που κατέθεσε προς την Τροχαία Χαλκίδας, ο δικηγόρος και συνήγορος του Μ. Αλάμπεη, Γιάννης Απατσίδης.


Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το περιεχόμενο της αίτησης που παρουσιάζει αποκλειστικά το EviaZoom.gr: «κατά την μετάβαση του Μιχάλη Αλάμπεη στα επείγοντα ιατρεία του ΓΝ Χαλκίδας, ενώ δήλωσε ότι ένιωθε πόνο στον αυχένα και στα μάτια, κι ενώ θα έπρεπε να εξεταστεί, δεν υπήρχε εκείνη την ώρα ιατρός για να τον εξετάσει...»

Στην αίτηση αφήνονται σαφείς αιχμές και για την στάση των αστυνομικών υπαλλήλων.
Ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης...

Διαβάστε ολόκληρη την κατεπείγουσα αίτηση - καταγγελία προς την Διοίκηση της Τροχαίας Χαλκίδας που κατατέθηκε την Τρίτη (22-01-2019) από τον Γιάννη Απατσίδη: 

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σήμερα έλαβε χώρα ένα θανατηφόρο τροχαίο. Στο τροχαίο αυτό ενεπλάκη και ο εντολέας μου, κ. Μιχαήλ Αλάμπεης, ο οποίος ήτο και παθών, καθότι δεν είχε καμία υπαιτιότητα για την επέλευσή του, όπως μου δηλώθηκε και από τον επιληφθέντα αξιωματικό, κ. Αθανάσιο Πατρίκα, ο οποίος συμμετείχε στην αυτοψία του χώρου με τον συνάδελφό του, κ. Μιλτιάδη Θωμά (Αξιωματικός Υπηρεσίας ήταν ο κ. Κων/νος Κατούνης).

Ο εντολέας μου (περί ώρα 07:00 μ.μ.) μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για την λήψη αίματος, λόγω του θανατηφόρου ατυχήματος, όπως μου αναφέρθηκε από τον επιληφθέντα αξιωματικό, κ. Αθανάσιο Πατρίκα, χωρίς να γνωρίζω εάν του ζητήθηκε η συναίνεσή του, κι εάν την ώρα που μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Χαλκίδας είχε ήδη επισυμβεί το μοιραίο, ήτοι ο θάνατος του 85χρονου, που προφανώς είχε άδεια οδηγήσεως. Σημειώνω ότι τα αποτελέσματα ούτως ή άλλως θα είναι αρνητικά, σύμφωνα με τον εντολέα μου.

Κατά την μετάβασή του στα επείγοντα ιατρεία του Γ.Ν. Χαλκίδας, ενώ δήλωσε ότι ένιωθε πόνο στον αυχένα και στα μάτια, κι ενώ θα έπρεπε να εξεταστεί, λόγω της φύσεως του τροχαίου, του δηλώθηκε από την νοσηλεύτρια, όπως μου αναφέρθηκε από τον εντολέα μου, ότι δεν υπήρχε εκείνη την ώρα ιατρός για να τον εξετάσει. Από τον κ. Πατρίκα πληροφορήθηκα ότι το πρωτόκολλο αιμοληψίας το έχει υπογράψει ο ιατρός, κ. Χριστάκης.

Παρεμπιπτόντως, σας αναφέρω ότι, όταν στις 09-10-2013 κατόπιν τροχαίου ατυχήματος που είχε η σύζυγος του παραπάνω εντολέως μου, κ. Σοφία Καπενή, με άλλον 85χρονο περίπου υπαίτιο δράστη, που επίσης είχε άδεια οδηγήσεως, επισκέφθηκε η ίδια και το ανήλικο τέκνο τους, Σιλβέστρος Αλάμπεης, το Γ.Ν. Χαλκίδας, αφενός της δηλώθηκε ότι δεν υπήρχε γυναικολόγος για να την εξετάσει (σημειώνω ότι 2 ημέρες μετά απέβαλε το κυοφορούμενο τέκνο της), αφετέρου η προσέλευση και η εξέταση του Σιλβέστρου Αλάμπεη δεν είναι καταγεγραμμένη στο βιβλίο.

Σημειώνω ότι, όπως μου ανέφερε τηλεφωνικά, περί ώρα 09:50, ο Ορθοπεδικός, κ. Αθανάσιος Μπαριάνης, ο κ. Μιχαήλ Αλάμπεης δεν είναι καταγεγραμμένος στο βιβλίο του Νοσοκομείου, αλλά ούτε είναι καταγεγραμμένη η ιατρική πράξη της αιμοληψίας του. Σημειώνω, επίσης, ότι σε προηγούμενη κλήση μου στο Γ.Ν. Χαλκίδας κάποιος κύριος μου έκλεισε το τηλέφωνο, χωρίς να συνομιλήσει μαζί μου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Πατρίκα, μου ανέφερε αορίστως ότι δεν γνώριζε τι ειπώθηκε στον εντολέα μου στο Νοσοκομείο, σχετικά με την μη εξέτασή του, ενώ, κατόπιν επιμονής μου, και με παρεμβάσεις από το τηλέφωνο τρίτου προσώπου, μου ανέφερε ότι ο εντολέας μου ο ίδιος δεν ήθελε να εξεταστεί από τους ιατρούς (μην αναφέροντας ότι τέτοιος ιατρός δεν υπήρχε κατά δήλωση του εντολέως μου), και ότι ζήτησε να τον μεταφέρουν με το αυτοκίνητο της Τροχαίας σε έναν φίλο του, πράγμα που έπραξαν. 

Υπογραμμίζω ότι, εάν ίσχυαν όλα τα ανωτέρω, ο εντολέας μου δεν θα είχε εξεταστεί ιδιωτικώς, και άμεσα μάλιστα, από Οφθαλμίατρο και Ακτινολόγο, μεταφερθείς εκεί από τον φίλο του. 

Συνδυαστικά αναφέρω ότι ο κ. Μπαριάνης μου ανέφερε ότι θα έπρεπε να μιλήσω προφανώς με τον κ. Χριστάκη, πλην όμως μετά από μισή ώρα, διότι εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν εκεί. Τέλος, σημειώνω ότι στο βιβλίο του Γ.Ν. Χαλκίδας δεν υπάρχει καταγεγραμμένη άρνηση του εντολέως μου να εξεταστεί, αφού δεν είναι καν καταγεγραμμένη η προσέλευσή του, πράγμα απαράδεκτο για ένα Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Προανακριτικώς θεωρώ ότι αυθημερόν θα έπρεπε να είχε ληφθεί κατάθεση του εντολέως μου, της άλλης παθούσας, και όλων των αυτοπτών μαρτύρων, και θα έπρεπε να δοθούν παραγγελίες για ιατροδικαστική εξέταση σε όποιον τυχόν το ζητούσε, καθόσον ο αρμόδιος Ιατροδικαστής αποφαίνεται, αφού συνεκτιμήσει τις γνωματεύσεις όλων των αρμόδιων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. 

Σίγουρα, πάντως, θα έπρεπε, για προληπτικούς τουλάχιστον λόγους, ο εντολέας μου να είχε εξεταστεί από τους ιατρούς των επειγόντων περιστατικών, πράγμα που ανεπίτρεπτα δεν έγινε, αφού δεν του δόθηκε αυτή η άμεση δυνατότητα.

Για τους λόγους αυτούς

Σας Ζητώ

1. Τις τυχόν αυτεπάγγελτες νόμιμες ενέργειές Σας, για την τυχόν διερεύνηση των αδικημάτων που προκύπτουν από την παρούσα, αφού ενημερωθεί και η Προϊσταμένη αρχή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας.

2. Να εξεταστεί αύριο ο εντολέας μου για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος.

3. Να χορηγηθεί αύριο στον εντολέα μου αντίγραφο του Β.Α.Σ., καθώς και πλήρη αντίγραφα της δικογραφίας.

4. Να μου χορηγηθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου της παρούσας, με την επ'αυτής απόφανσή Σας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA