ΣτΕ: Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα των Δικαστών για το πόθεν έσχες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΣτΕ: Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα των Δικαστών για το πόθεν έσχες

Απορρίφθηκε από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, και το δεύτερο αίτημα τριών δικαστικών Ενώσεων για έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να «παγώσει» προσωρινά το νομοθετικό πλαίσιο για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) από τους δικαστικούς και τους εισαγγελικούς λειτουργούς...

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά πέντε δικαστικές Ενώσεις έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και νέα, δεύτερη, αίτηση ακύρωσης ζητώντας την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες.

Παράλληλα, οι τρεις από τις πέντε δικαστικές Ενώσεις έχουν καταθέσει και νέα αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής και νέα αίτηση αναστολής ώστε να «παγώσει» προσωρινά η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας δεύτερης αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει. Οι Ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Οι δύο αιτήσεις ακύρωσης των δικαστικών Ενώσεων θα συζητηθούν την 1η Μάρτιου 2019 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, απέρριψε την πρώτη αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει οι δικαστικές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA