Δικηγόροι απεργούν και ζητούν από τον 'Αρειο Πάγο την άμεση απομάκρυνση γυναίκας Δικαστή - Την κατηγορούν για κακή συμπεριφορά και πλημμελή άσκηση καθηκόντων! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Δικηγόροι απεργούν και ζητούν από τον 'Αρειο Πάγο την άμεση απομάκρυνση γυναίκας Δικαστή - Την κατηγορούν για κακή συμπεριφορά και πλημμελή άσκηση καθηκόντων!

Απέχουν για δεύτερη εβδομάδα, από σήμερα, οι δικηγόροι της Λέσβου οι οποίοι διεκδικούν από τον 'Αρειο Πάγο την άμεση απομάκρυνση γυναίκας Δικαστή - Πρωτοδίκη της Μυτιλήνης από τις αίθουσες των δικαστηρίων της Λέσβου...

Στη συγκεκριμένη πρωτοδίκη οι δικηγόροι επισυνάπτουν κατηγορίες πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων της, αλλά και κακή συμπεριφορά στους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης, δικηγόρους και άλλους διάδικους.

Με τη συνέχιση της αποχής τους, η οποία αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή από τη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου, οι δικηγόροι διεκδικούν επίσης την άμεση απόσπαση πρωτοδίκη στη Μυτιλήνη για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στο Πρωτοδικείο, οι οποίες και προέκυψαν από άδειες πρωτοδικών για διάφορους λόγους αλλά και από την απόσπαση άλλων από το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.

Αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου θα ζητήσει συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, διεκδικώντας την επίλυση των ζητημάτων που θέτουν.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αποχής με ανάλογο αίτημα είναι σπάνια για τα δεδομένα της Δικαιοσύνης. Μάλιστα πολύ έμπειρος δικηγόρος, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ σε προηγούμενο ρεπορτάζ, υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί σε δικαστήρια της Αθήνας. Ενώ απ' ότι γνωρίζει, έχει επαναληφθεί δυο φορές, μια στην Κοζάνη και μια σε νησί των Κυκλάδων.

Με το ίδιο αίτημα απείχαν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι της Μυτιλήνης όλη τη προηγούμενη εβδομάδα, ενώ είχε προηγηθεί παλιότερη απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου σύμφωνα με την οποία όποτε η συγκεκριμένη δικαστής θα ανέβαινε στην έδρα για να δικάσει οι δικηγόροι θα αρνιόταν να παρασταθούν στις δίκες.

Η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους είχε ήδη σαν αποτέλεσμα την αναβολή δεκάδων υποθέσεων, γεγονός που θα επαναληφθεί και αυτήν την εβδομάδα με αναβολές στο μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης και στο τριμελές Πρωτοδικείο. Αλλά και στο τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων όπως και στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων που συνεδριάζουν αυτήν την εβδομάδα.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA