Εκλογές 2019: Επιστρέφουν οι «μαϊμού» δημοσκοπήσεις και στην Εύβοια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εκλογές 2019: Επιστρέφουν οι «μαϊμού» δημοσκοπήσεις και στην Εύβοια

Οι στημένες - πληρωμένες δημοσκοπήσεις για τους Δήμους της Εύβοιας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φαίνεται πως κάνουν ξανά την εμφάνιση τους...

Όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία που λέγεται δημοσκόπηση, τότε τα αποτελέσματα που εμφανίζουν δεν είναι μόνο ψεύτικα αλλά συνιστούν απάτη και το μόνο που χρησιμεύουν είναι για πολιτική σπέκουλα.

 

Καμία δημοσκόπηση δεν μπορεί να προβλέψει ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Τα πάντα μπορεί να ανατραπούν ακόμα και μέσα σε μια εβδομάδα. 

Ακόμη και οι μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων πέφτουν έξω και έχουν κατηγορηθεί για την αναξιοπιστία τους.

Τι είχε συμβεί το 2014

Όπως είχε γράψει το EviaZoom.gr, υπήρξαν δημοσκοπήσεις για τον Δήμο Χαλκίδας από τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης που εμφάνιζαν πρώτο δήμαρχο, αναλόγως με τα χρήματα που εισπράττουν από τον ίδιο και από ανά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, του έκαστου συνδυασμού.

Το ίδιο έκαναν αν ήθελαν να βρίσκεται αρκετά ψηλά (στη δεύτερη θέση π.χ.) το πρόσωπο που τους πλήρωνε.

Μάλιστα, οι στημένες δημοσκοπήσεις ήταν εμφανέστατες σε ορισμένα ΜΜΕ καθώς μπορούσες να ψηφίσεις όσες φορές θέλεις από τον ίδιο υπολογιστή.

«Επειδή έχουμε σιχαθεί σαν κοινωνία τις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις που βγάζουν πάντα τα αποτελέσματα που θέλει αυτός που τις παραγγέλνει και μετά την κάλπη να αποδεικνύονται ψεύτικες και παραπλανητικές και επειδή επίσης η κοινωνία δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει να ανατρέψει τους μηχανισμούς που εκφράζουν το παλιό ,φθαρμένο και διεφθαρμένο που την εχει φέρει σε αυτήν την άσχημη κατάσταση που βιώνει σε όλα τα θεσμικά επίπεδα (Δημοτικό, περιφερειακό και ευρωβουλή)...», είχε καταγγείλει τότε υποψήφιος δήμαρχος της πόλης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA