Εξάρχεια: Τρόμος για Εισαγγελέα και λιμενικούς που πήγαν για έλεγχο - Τους άρπαξαν και τα υπηρεσιακά όπλα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εξάρχεια: Τρόμος για Εισαγγελέα και λιμενικούς που πήγαν για έλεγχο - Τους άρπαξαν και τα υπηρεσιακά όπλα!

Πρωτοφανής επιχειρησιακή προχειρότητα και εμφανής έλλειψη εκπαίδευσης, ενώ φαίνεται ότι δεν είχε ιδέα ούτε η ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση των λιμενικών στα Εξάρχεια...

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Πέμπτης (04-04-2019) με ομάδα κουκουλοφόρων να επιτίθεται σε ομάδα λιμενικών που είχε πάει για έλεγχο σε οικία της περιοχής για ναρκωτικά παρουσία και Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Σύρο ο οποίος κατόπιν ελέγχου βρέθηκε να κατέχει ναρκωτικές ουσίες. Ο Σύρος ενημέρωσε τους λιμενικούς ότι είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά από τα Εξάρχεια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας ο οποίος μετέβη στο σημείο με 8 λιμενικούς, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι λιμενικοί παρέμειναν στο κτήριο 8 με 10 λεπτά και κατά τη διάρκεια της έρευνας εντόπισαν 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης μία ζυγαριά ακριβείας και συνέλαβαν δύο γυναίκες που βρίσκονταν στο χώρο, μία Μαροκινή και μία, κατά δήλωσή της, Ελληνοαυστραλέζα.

Κατά την έξοδό τους από το κτίριο οι λιμενικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο ομάδες τεσσάρων ατόμων που είχαν φτάσει στο σημείο με δύο station wagon οχήματα οι οποίοι τους ζητάνε το λόγο ισχυριζόμενοι ότι είναι αστυνομικοί. Ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται ότι μία ομάδα 15 ατόμων κατεβαίνει προς το σημείο από την οδό Θεμιστοκλέους από την μεριά της Καλλιδρομίου και άλλη μία ομάδα 20 ατόμων ανεβαίνει στο σημείο από την πλατεία Εξαρχείων.

Ακολουθεί διαπληκτισμός και συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίζεται με μαχαίρι στο μηρό ένας λιμενικός και ένας άλλος γρονθοκοπείται, ενώ παράλληλα τους αφαιρούνται και τα προσωπικά τους αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και τα υπηρεσιακά τους περίστροφα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες λιμενικών τρία άτομα έφεραν βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ) και άλλα 10 με 12 άτομα περίστροφα όπλα, ενώ αρκετοί εξ αυτών φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Κατά το επεισόδιο οι άγνωστοι δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την Μαροκινή, ωστόσο απαίτησαν να αφεθεί ελεύθερη η «Ελληνοαυστραλέζα» και όταν αυτό συνέβη, δύο επικεφαλής των αγνώστων οπισθοχώρησαν με πρόσωπο προς τους λιμενικούς στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι δύο λιμενικοί μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Επίθεση δέχθηκε και ο Εισαγγελέας ο οποίος φυγαδεύτηκε με το ζόρι.

Για το περιστατικό γίνεται προανάκριση από την κρατική ασφάλεια και ήδη έχουν δώσει κατάθεση ο Εισαγγελικός λειτουργός, που είπε, μεταξύ άλλων ότι είχαν αφήσει τρεις λιμενικούς να κάνουν τους τσιλιαδόρους, όπως κι έγινε και τους ενημέρωσαν ότι άρχισαν να μαζεύονται ομάδες ατόμων. Ένας λιμενικός είπε ότι τους σημάδευαν με όπλα κι ότι τους επιτέθηκαν με ρόπαλα.

Η μόνη ενημέρωση που είχε η ΕΛ.ΑΣ. ήταν μια κλήση στο «100» και ζητούσαν ενίσχυση για να μπορέσουν να απεμπλακούν από το σημείο, δηλαδή κατόπιν... εορτής.

Γεροβασίλη: «Δεν είχε ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση Λιμενικού στα Εξάρχεια»

«Όποιος πιστεύει ότι το ζήτημα της ασφάλειας λύνεται μόνο με την καταστολή είτε έχει άγνοια είτε σκοπίμως το κάνει» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ενώ αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια και την επίθεση που δέχθηκαν οι δύο λιμενικοί, σημείωσε ότι η ελληνική αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση του Λιμενικού.

«Ξέρουμε όλοι ότι στην περιοχή των Εξαρχείων υπάρχουν προβλήματα. Τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν λύνονται πατώντας ένα μαγικό κουμπί. Αλλά δεν είναι δυνατόν να εργαλειοποιούνται αυτά τα θέματα κάθε φορά που κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν στο πεδίο της ασφάλειας», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο News247, και συνέχισε:

«Τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τόσκας είχε κάνει σοβαρές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, με εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών κα, πριν από ένα μήνα η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε ένα κύκλωμα 300 ανθρώπων στην ίδια περιοχή. Η ΕΛΑΣ δεν έπαψε ούτε μια μέρα να ασχολείται με την περιοχή των Εξαρχείων, όχι όμως για λόγους εντυπωσιασμού, όπως με μια επιχείρηση-σκούπα, που δεν φέρνει επί της ουσίας κανένα αποτέλεσμα. Όταν η αντιπολίτευση χάνει το αφήγημά της στα θέματα της οικονομίας, τότε πάνε στο δόγμα "νόμος και τάξης" προτείνοντας αστυνομοκρατία».

Είναι γελοίο και ανόητο να λένε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να καταπολεμήσει την ανομία. Ας έρθει ο κ. Κικίλιας να μας δείξει τα αποτελέσματα της δουλειάς του στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Δεν μιλούν ειλικρινά και ξεχνούν ότι προβλήματα υπήρχαν», σημείωσε.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA