Γλύφα Χαλκίδας: Νέα παραγωγή προϊόντων διατροφικής αξίας στην ELBISCO | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γλύφα Χαλκίδας: Νέα παραγωγή προϊόντων διατροφικής αξίας στην ELBISCO

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η ELBISCO εμπιστεύθηκε την Daikin Hellas για την κάλυψη των ψυκτικών αναγκών της νέας εργοστασιακής της μονάδας στην Χαλκίδα, που προορίζεται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Η Daikin Hellas επιλέχθηκε για να προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες ψύξης στην παραγωγική διαδικασία του νέου εργοστασίου της εταιρίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο κρίθηκε με βάση δυο σημαντικά κριτήρια: αρχικά τον υψηλό βαθμό απόδοσης των μονάδων και επίσης την ισχυρή προστασία από τη διάβρωση.

Με στόχο την κάλυψη και των 2 βασικών παραμέτρων του έργου, η Daikin Hellas επέλεξε δύο ψύκτες συνολικής ψυκτικής ισχύος 1340KW και μία κεντρική κλιματιστική μονάδα συνολικής παροχής αέρα 25.000 m3/h, κατασκευασμένοι έτσι ώστε να κατατάσσονται στη μέγιστη κλάση αντιδιαβρωτικής προστασίας RC5, ενώ παράλληλα προσφέρουν τις απαραίτητες αποδόσεις με την μικρότερη δυνατή μικρότερη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση.

Το κλιματιστικό σύστημα που εγκατέστησε η Daikin Hellas καλύπτει τις ανάγκες του ζυμωτηρίου, αλλά και των μηχανημάτων στην παραγωγή προϊόντων ψωμιού και σνακ. Η τεχνολογία inverter των μονάδων της Daikin δίνει πολλαπλές δυνατότητες προσαρμογής της λειτουργίας τους, ώστε το σύστημα να μπορεί να υποστηρίξει τόσο την πλήρη κάλυψη των χώρων αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας σε μερικά φορτία ζήτησης.

Οι ψύκτες που επιλέχθηκαν για το έργο είναι μέρος της σειράς EWAD-TZB και διαθέτουν τεχνικά χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας, όπως συμπιεστή μονού κοχλία (single screw) με ενσωματωμένη πλακέτα οδήγησης στροφών (Inverter), η οποία ψύχεται εσωτερικά από τη γραμμή υγρού του ψυκτικού, διασφαλίζοντας έτσι τόσο τη βέλτιστη ψύξη της, όσο και την προστασία της από την επαφή με τον εξωτερικό αέρα. Αντίστοιχα, ο συμπυκνωτής είναι τεχνολογίας microchannel, χάρη στην εξολοκλήρου αλουμινένια κατασκευή του επιτυγχάνει ιδανικούς βαθμούς συναλλαγής θερμότητας με την μικρότερη δυνατή πλήρωση ψυκτικού μέσου, αλλά και τις μικρότερες διαστάσεις. Τέλος ο κεντρικός ελεγκτής Siemens Microtech 3 προσφέρει το βέλτιστο έλεγχο των ψυκτών, συνδεσιμότητα με όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας και τον εύκολο έλεγχό τους τόσο από το χρήστη όσο και από το συντηρητή.

Η κεντρική κλιματιστική μονάδα που επιλέχθηκε για το εργοστάσιο της ELBISCO ένα μοντέλο της σειράς D-AHU PROFESSIONAL που διαθέτει μια σειρά από εξειδικευμένα χαρακτηριστικά (εσωτερικό στρογγυλεμένο προφίλ αλουμινίου, σκελετό από ανοδιωμένο αλουμίνιο, φλάντζα υγρής τεχνολογίας, ανεμιστήρες υψηλής απόδοσης - χαμηλής κατανάλωσης τύπου Electronic Commutated) που εξασφαλίζουν βέλτιστη καθαρότητα του αέρα, αντιδιαβρωτική προστασία, μέγιστη αεροστεγανότητα και φυσικά την υψηλότερη απόδοση με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. Η επιλεχθείσα μονάδα κατέχει πιστοποίηση Eurovent και κατά συνέπεια είναι συμβατή με την τρέχουσα νομοθεσία ErP 2018.

Επιπλέον, τα εγκατεστημένα μηχανήματα της DAIKIN HELLAS διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό τους τη δυνατότητα σύνδεσης στην πρωτοποριακή πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης “Daikin on Site” ώστε ο συντηρητής, η τεχνική υπηρεσία και η DAIKIN HELLAS να έχουν δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης της λειτουργίας των μονάδων, παραμετροποίησης και βελτιστοποίησης της λειτουργίας τους, αλλά και τη δυνατότητα πρόληψης βλαβών μέσα από τις διευρυμένες ψηφιακές υπηρεσίες όπως ειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα μέσω email, απεικόνιση της λειτουργίας σε διαγράμματα και πίνακες και απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού, χωρίς την φυσική παρουσία του τεχνικού.

Ο Μπούρας Χρυσόστομος, μηχανικός πωλήσεων του τμήματος εμπορικών και βιομηχανικών εφαρμογών της DAIKIN HELLAS και υπεύθυνος σχεδιασμού του συγκεκριμένου έργου, δήλωσε σχετικά: « Ήταν ένα έργο με ιδιαίτερα αυξημένες τεχνικές απαιτήσεις στις οποίο ανταποκριθήκαμε άψογα. Οι μονάδες που σχεδιάσαμε και προμηθεύσαμε σε συνδυασμό με το έξυπνο σύστημα ελέγχου και διαχείρισής τους, αποτελούν το βέλτιστο πακέτο απόδοσης , εξοικονόμησης ενέργειας και εργονομίας. Είμαστε περήφανοι για το συγκεκριμένο έργο και χαρούμενοι που ικανοποιήσαμε στο έπακρο έναν πελάτη όπως η ELBISCO».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA