Ο Κούγιας προειδοποιεί με αποκαλύψεις για τον Αριστείδη Φλώρο που αποφυλακίστηκε παράνομα στη Χαλκίδα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Κούγιας προειδοποιεί με αποκαλύψεις για τον Αριστείδη Φλώρο που αποφυλακίστηκε παράνομα στη Χαλκίδα

Ο Αλέξης Κούγιας, -που πρόσφατα ανέλαβε την υπεράσπιση του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου-, προειδοποιεί για επερχόμενες αποκαλύψεις που αφορούν το σκάνδαλο Energa και τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος πριν λίγους μήνες αποφυλακίστηκε παράνομα από τους Δικαστικούς Λειτουργούς του Πρωτοδικείου Χαλκίδας... 

Όπως μάλιστα επισημαίνει αύριο το πρωί θα υποβάλλει πολυσέλιδο υπόμνημα με στοιχεία και ονοματεπώνυμα στον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, καθώς και σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα. 

Ο Αλέξης Κούγιας σε δελτίο Τύπου χαρακτηρίζει ως δράστη υπεξαίρεσης του δημοσίου χρήματος τον Αριστείδη Φλώρο και τονίζει ότι θα αποκαλύψει σε συνέντευξη Τύπου ποιοι πολιτικοί και δικηγόροι και με ποιους τρόπους προσπάθησαν να πείσουν τον εντολέα του, Γ. Αντωνόπουλου, να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη με αντίδικο του τον προφυλακισμένο επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Από τότε που ο εντολέας μας με τις έντιμες νομικές του ενέργειες ανέδειξε το σκάνδαλο Energa και Hellas Power, πολιτικοί και δικηγόροι προσπάθησαν να τον πιέσουν είτε με χρηματικά ανταλλάγματα είτε με απειλές για τη ζωή του, αντί να οδηγήσει την υπόθεση της Energa ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης, να την οδηγήσει στις νομικές καλένδες μιας διαιτησίας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να απαλλαγούν από κάθε ποινική ευθύνη οι Αριστείδης Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοι του, αφετέρου δε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΛΑΓΗΕ ΑΕ να χάσουν 280 εκ ευρώ, τα οποία οι Φλώρος, Μηλιώνης κλπ έχουν υπεξαιρέσει και έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού και ειδικά της Σιγκαπούρης και της Άπω Ανατολής, αλλά και ποιοι δικηγόροι – θεσμικοί παράγοντες και με τον Αριστείδη Φλώρο ηθικό αυτουργό, ο οποίος τον τρομοκρατούσε, προσπάθησαν να τον πείσουν να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του, ποιοι δικηγόροι φέρεται να προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν εν αγνοία του το προσωπικό του δράμα και την τρομοκράτησή του, και τέλος πώς ο έντιμος Ειδικός Εφέτης Ανακριτής κ. Νικόπουλος, αγνοώντας όλο αυτό το βρώμικο παρασκήνιο, οδηγήθηκε στην πρωτοφανή νομικά ενέργεια να προβεί στη σύλληψή του και, αντί να τον καταστήσει τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, αφού είναι το δεύτερο μεγάλο θύμα μετά τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον κατέστησε, με μάρτυρες τους δικηγόρους του Φλώρου, μέλος εγκληματικής οργάνωσης της "μαφίας του Κορυδαλλού" 

Θα καταθέσουμε ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου, ενώπιον του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώπιον του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλείου Πέππα, ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξένης Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ενώπιον του Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, ενώπιον του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημητρίου Βερβεσού και ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κ. Ευτύχη Νικόπουλου αναλυτικό υπόμνημα, το οποίο αποκαλύπτει τι ακριβώς έχει συμβεί με τον εντολέα μας, κ. Γιώργο Αντωνόπουλο...».

Με εξώδικο απαντά στον Κούγια ο Μηλιώνης

«Αναληθείς, συκοφαντικές και άκρως δυσφημιστικές», χαρακτηρίζει ο Βασίλης Μηλιώνης τις αναφορές του Αλέξη Κούγια σε εξώδικο που απέστειλε στον γνωστό ποινικολόγο, και όπως προσθέτει: «συνιστούν βαριά προσβολή της προσωπικότητας μου, περαιτέρω δε καλλιεργούν εσφαλμένη εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό για το πρόσωπό μου, αφού διατείνεστε την ενοχή μου και τη συμμετοχή μου σε έκνομες ενέργειες, παρά τα όσα διέλαβε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο».

Μάλιστα, προσθέτει: «Προς αποκατάσταση δε της αλήθειας, σάς παραθέτω απόσπασμα της υπ’ αριθ. 1115/2017 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η οποία αριθμεί 2.084 σελίδες, και σύμφωνα με την οποία το Δικαστήριο αποφάσισε ότι:

"Με δεδομένο ότι ο χρόνος τέλεσης της υπεξαίρεσης αρχίζει την 30.11.2011, ότι ο Βασίλειος Μηλιώνης στην τέλεση της πράξης παρείχε απλή συνδρομή πριν την τέλεση αυτής και το τίμημα που εισέπραξε (πριν την 30.11.2011) δεν είναι προϊόν υπεξαίρεσης, όλα τα παραπάνω ποσά που διακινήθηκαν πριν την 30.11.2011, διακινήθηκαν νόμιμα […]"

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της παραπάνω δικαστικής απόφασης (α) ΟΥΔΕΠΟΤΕ διακίνησα ή ιδιοποιήθηκα ή απέστειλα παράνομα χρήματα στο εξωτερικό και (β) το τίμημα που εισέπραξα από τη πώληση της εταιρείας μου την 23.11.2011 ήταν καθόλα ΝΟΜΙΜΟ και ΔΕΝ ήταν προϊόν υπεξαίρεσης και συνεπώς δεν οφείλω κάποιο χρηματικό ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA