Προφυλακίστηκε η ξανθιά δικηγόρος που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα της «μαφίας των φυλακών» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Προφυλακίστηκε η ξανθιά δικηγόρος που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα της «μαφίας των φυλακών» (ΦΩΤΟ)

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε η 45χρονη δικηγόρος, Χρύσα Κιουμουρτζή, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα της «μαφίας των φυλακών»...

Η δικηγόρος, η οποία στο στάδιο της ανάκρισης είχε αναλάβει την υπεράσπιση αλβανού κατηγορουμένου για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνελήφθη μετά από ένταλμα του ειδικού Εφέτη Ανακριτή Αθηνών Ε. Νικόπουλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται ότι είχε εκπονήσει... σχέδιο απόδρασης μέσα από την αίθουσα δικαστηρίου στο Εφετείο Αθηνών, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου του αρχηγικού μέλους της Μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού, Κλοντιάν Λεκοτσάϊ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην απολογία της η 45χρόνη αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται. 
Ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή απολογείται ο δεύτερος δικηγόρος που συνελήφθη με ένταλμα για συμμετοχή στο κύκλωμα των φυλακών. 

Πρόκειται για τον 65χρονο Γιώργο Αντωνόπουλο, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει συνήγορος του ΛΑΓΗΕ, σε βάρος του οποίου είχε γίνει το 2014 επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκαν ως αυτουργοί Αλβανοί υπήκοοι καθώς και ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος ως εντολέας της εγκληματικής ενέργειας.

Κατά τη μαραθώνια ομολογία του, ο κατηγορούμενος δικηγόρος με πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή αναφέρει πως δεν θα μπορούσε να είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, μέλη της οποίας - όπως φέρεται να λέει - είχαν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Μάλιστα, εξαπολύει τα πυρά του στον Αριστέιδη Φλώρο αναφέροντας πως είναι ο «συνδετικός κρίκος» της απόπειρας δολοφονίας του και της υπόθεσης δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πάντως οι συνεργάτες του Γιώργου Αντωνόπουλου τον στηρίζουν δημόσια.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρονται τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια παράδοξη, όσο και άδικη φημολογία ενάντια στον διακεκριμένο νομικό και δικηγόρο κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά γιατί έλαβε τέτοιες διαστάσεις και το ποιός επωφελείται από αυτή. Το Νοέμβριο του 2014, ο Γ. Αντωνόπουλος υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης και επέζησε από πραγματικό θαύμα. Οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό Σε δύο μέρες ξεκινάει η κατ’ έφεσιν δίκη της εναντίον του δολοφονικής απόπειρας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίος, ούτε ο χρόνος, ούτε το περιεχόμενο της φημολογίας: επιχειρείται να παρουσιαστεί ο Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι το πραγματικό θύμα της δολοφονικής απόπειρας ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ο ήδη καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, ως δήθεν «θύμα». 

Αφορμή της φημολογίας αποτέλεσε η επαφή του Γ. Αντωνόπουλου με έναν Αλβανό κρατούμενο, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου και την οποία ο Γ. Αντωνόπουλος αποδέχθηκε, γιατί ο κρατούμενος αυτός γνώριζε και μπορούσε να τον πληροφορήσει -όπως και έγινε- για την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν. Έκτοτε, υπό διαρκές κράτος φόβου, έγινε η όποια συνέχιση της επαφής του Γ. Αντωνόπουλου με τον εν λόγω κρατούμενο,πάντα με πρωτοβουλία του τελευταίου..».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA