Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα με πολλούς αποδέκτες (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα με πολλούς αποδέκτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Πρωθυπουργός με την συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος σε όλα τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας...

Όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, έρχονται μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, όσο η οικονομία συνεχίζει να πηγαίνει καλά και υποστήριξε ότι όπως δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, έτσι δεν πρόκειται - όσο είναι Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε - να μειωθεί το αφορολόγητο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για νομοθέτηση της μη εφαρμογής του ψηφισμένου μέτρου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στις κάλπες, όπως έγινε και το 2014 και το 2015 και στο δημοψήφισμα. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αυτή είναι στρατηγική επιλογή από την πλευρά μου και δεν πρόκειται να αλλάξει, απλά διότι είναι μια απτή απόδειξη επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα».

Σε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές τόνισε ότι «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, της Προοδευτικής Συμμαχίας που έχουμε σχηματίσει, είναι να δώσουμε στον λαό μια ευκαιρία να στηρίξει την Κυβέρνηση και όσα έχει πετύχει» επισημαίνοντας «στόχος μας είναι να κερδίσουμε τις εκλογές».

Ερωτηθείς για τη σκανδαλολογία που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, ο Πρωθυπουργός είπε «από τη μία πλευρά υπάρχουν πραγματικά σκάνδαλα και από την άλλη υπάρχει “Πετσιτολογία”, για πάσα νόσο και πάσα αστοχία υπάρχει ένας Πετσίτης», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «αν υπάρχει οποιοδήποτε σκάνδαλο που έχει σχέση με δημόσιο χρήμα, πρέπει να μας το αποδείξουν».


Για την Νovartis


«Το σκάνδαλο του φαρμάκου είναι υπαρκτό, δεν το ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. 


Όπως είπε, έχει κοστίσει στη χώρα μας περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Απέρριψε εμφατικά τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση περί σκευωρίας, λέγοντας πως αυτό αποδεικνύεται και από γεγονός ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έβαλε στο αρχείο την υπόθεση για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα. Αναφερόμενος ξεχωριστά στον κ. Πικραμένο, είπε πως αν κάποιος πρέπει να του ζητήσει συγγνώμη αυτός είναι ο κ. Βενιζέλος που έφτιαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ό,τι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών και το πολιτικό κόστος που αυτή μπορεί να έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «εξαιτίας αυτής της συμφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μεγάλη ευκαιρία, μέσα από την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος, να προωθήσει αυτόν τον προοδευτικό πόλο. Στα κρίσιμα εθνικά θέματα, οι προκάτοχοι μου σκέφτονταν το πολιτικό κόστος; Εγώ ποτέ δεν το σκέφθηκα αυτό. Ούτε το καλοκαίρι του 2015, που είχα την μισή κοινοβουλευτική μου ομάδα, που επέλεξα να κάνω αυτό που ήταν καλό για τον τόπο».

Σε ό,τι αφορά τα πυρά της αντιπολίτευσης για εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» αφού σχολίασε δηκτικά «Θα κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το πώς θα λέγονται οι γείτονες μας;», ανέφερε «σήμερα στο διαδίκτυο, αν πληκτρολογήσετε «Macedonia» δεν βγαίνει, δεν υπάρχει αποτέλεσμα «Macedonia». Ξέρω ότι οι γείτονες μας άλλαξαν το όνομα τους, βάζοντας έναν γεωγραφικό προσδιορισμό, άλλαξαν και το Σύνταγμα τους απαλείφοντας τον όποιο αλυτρωτισμό, άλλαξαν ονομασίες και ταμπέλες σε αεροδρόμια και κτήρια, ακόμη και τις πινακίδες στα αυτοκίνητα τους και ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία μακεδονική πολιτιστική κληρονομιά».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA