Αργά το βράδυ: Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναίρεσε το δικαστικό βούλευμα - Παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Αργά το βράδυ: Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναίρεσε το δικαστικό βούλευμα - Παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας!

Αναίρεση άσκησε αργά το βράδυ της Παρασκευής (17-05-2019) η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα...

Η αναίρεση θα συζητηθεί σύντομα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο δικαστήριο του Βόλου με άλλη σύνθεση.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την ίδια μέρα που έγινε γνωστό ότι δεν θα λάβει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ζήτησε να της σταλεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, καθώς και ο ιατρικός φάκελός του όπως και η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μετά την πολυήμερη απεργία πείνας.

Το σκεπτικό της Εισαγγελικής αναίρεσης

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται στο έγγραφο της για αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011 - τρείς τον αριθμό- και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Παράλληλα η ανώτατη Εισαγγελέας αναφέρει, ότι το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση Κουφοντίνα και επιπλέον προσθέτει ότι, αφού δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA