Δικαστήρια Χαλκίδας: 30 μήνες φυλάκιση με αναστολή σε πυροσβέστη για δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος της ερωμένης του! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Χαλκίδας: 30 μήνες φυλάκιση με αναστολή σε πυροσβέστη για δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος της ερωμένης του!

Η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί τον Μάρτιο του 2014 στη Νέα Αρτάκη και η πρωτόδικη δίκη έγινε μετά από 5 χρόνια στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, το οποίο καταδίκασε τον 45χρονο πυροσβέστη σε 30 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος της 44χρονης ερωμένης του...

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως είχε αποκαλύψει το EviaZoom.gr το 2014 (δείτε ΕΔΩ), η 39χρονη -τότε- είχε πάει στην Ασφάλεια Χαλκίδας και κατήγγειλε τον πυροσβέστη, ότι το τελευταίο τετράμηνο, της απέσπασε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ (τμηματικά), για μία υπόθεση πυρκαγιάς σε επίχείρηση, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

Όπως ανέφερε η ίδια, ήταν μαζί με τον επιχειρηματία την ώρα της φωτιάς στο μαγαζί, με τον οποίο είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο 40χρονος -τότε- πυροσβέστης που ήταν και ο ανακριτικός υπάλληλος της συγκεκριμένης πυρκαγιάς και άρχισε να της ζητάει χρήματα, για να μην την προδώσει στον άνδρα της!

Η 39χρονη -τότε- υπέκυψε αρχικά στον εκβιασμό, μέχρι που της ζητήθηκε το επιπλέον ποσό των 6.000 ευρώ και τότε αποφάσισε να μιλήσει στην Ασφάλεια, όπου στήθηκε επιχείρηση για την σύλληψη του πυροσβέστη.

Έτσι απογευματινές ώρες, λίγες μέρες μετά, η γυναίκα συναντήθηκε μαζί του στη Χαλκίδα, μετά από τηλεφώνημα και τον έπεισε να πάνε με το αυτοκίνητο του στην Αρτάκη, για να βγάλει χρήματα από ΑΤΜ τράπεζας.

Μόλις έφθασαν, εκείνη βγήκε από το αυτοκίνητο και μόλις ξαναγύρισε από την τράπεζα του πέταξε στο κάθισμα έναν φάκελο με προσημειωμένα 700 ευρώ και έφυγε, με τους αστυνομικούς να μπουκάρουν ξαφνικά στο ΙΧ και να συλλαμβάνουν τον 40χρονο -τότε- πυροσβέστη.

Ο υπαξιωματικός της Πυροσβεστικής είχε οδηγηθεί με χειροπέδες στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και είχε αρνηθεί τον εκβιασμό και την δωροδοκία, κάνοντας λόγο για σκευωρία.

Πριν μπει στο κρατητήριο υπέβαλλε μήνυση εναντίον της γυναίκας για ψευδή καταμήνυση, αλλά δεν συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία ήταν αυτά που έφεραν την καταδίκη του όπως αναφέρει η απόφαση των δικαστών.

Πάντως ο 45χρονος, πλέον, πυροσβέστης συνεχίζει να λέει ότι είναι αθώος και δηλώνει ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA