Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση Τσίπρα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση Τσίπρα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ψήφο εμπιστοσύνης από 151 συν δύο βουλευτές, τον Υπουργό Τουρισμού, Θανάση Θεοχαρόπουλο, και τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη, που στήριξε για δεύτερη φορά τον Αλέξη Τσίπρα, έλαβε η Κυβέρνηση...

Ο Γιάννης Σαρίδης, αν και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, επέλεξε μετά τον κρατικό προϋπολογισμό να στηρίξει άλλη μια φορά την Κυβέρνηση, δίνοντάς της ψήφο εμπιστοσύνης. Ούτε την προηγούμενη φορά, ούτε τώρα αναμένεται, - εκτός απροόπτου -, να διαγραφεί, καθώς αυτομάτως θα διαλυόταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Βασίλη Λεβέντη, που διαθέτει μόλις πέντε βουλευτές.

Στην ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης «ναι» είπαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές (Έλενα Κουντουρά, Κώστας Ζουράρις, Τέρενς Κουίκ, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης) και ο νέος Υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από την ψηφοφορία απείχαν η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, της ΔΗΣΥ, Χαρά Κεφαλίδου, ο ανεξάρτητος Κώστας Κατσίκης και ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή.

«Όχι» στην Κυβέρνηση είπαν 136 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Από την ψηφοφορία απείχε η Ένωση Κεντρώων.

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έξω από τη Βουλή ότι την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστούν από τη Βουλή, τα οικονομικά μέτρα που «έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια». «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ενίσχυση των πολλών, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις», δήλωσε ο Α. Τσίπρας και συμπλήρωσε: 
 
«Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, την επόμενη εβδομάδα όλα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, θα γίνουν πράξη άμεσα. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την μεθεπόμενη εβδομάδα. Είναι μια στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας για να νιώσουν οι πολίτες που ακόμα δεν έχουν αισθανθεί το τέλος της κρίσης και το τέλος των μνημονίων, να αισθανθούν στην καθημερινότητά τους, στη ζωή τους, ανάσα, ελάφρυνση και προοπτική».

Σε άλλη ερώτηση εάν περιμένουμε και άλλα μέτρα ελάφρυνσης εκτός από αυτά, που ανακοινώθηκαν και ψηφίζονται την επόμενη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός είπε: «Έχουμε μια στρατηγική η οποία δεν είναι στρατηγική συγκυριακή ή ευκαιριακή. Αυτά που ανακοινώσαμε , τα έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια, είναι μόνιμα μέτρα».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA