Άρειος Πάγος: Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη αντικαθιστούν τον Βασίλειο Πέππα και την Ξένη Δημητρίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Άρειος Πάγος: Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη αντικαθιστούν τον Βασίλειο Πέππα και την Ξένη Δημητρίου

Δύο γυναίκες στην ηγεσία του Αρείου Πάγου...

Στις δύο κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης, με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εξελέγησαν δύο γυναίκες, η Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκοτίνη. 
 
Η Ειρήνη Καλού είναι η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, στη θέση του Βασίλειου Πέππα και η Δήμητρα Κοκοτίνη η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αντικαθιστώντας την Ξένη Δημητρίου.

Η Ειρήνη Καλού έγινε ευρέως γνωστή από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, την οποία χειρίστηκε ως ανακρίτρια. Γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του Αρεοπαγίτη τον Ιανουάριο του 2014 και στον βαθμό της Αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018. Μετά από πολύωρη απολογία είχε αφήσει τότε ελεύθερο τον Γιάννη Αγγέλου στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή επιβάλλοντας μια ιδιαίτερα υψηλή για την εποχή χρηματική εγγύηση της τάξης των 400.000 ευρώ. Στη συνέχεια μετά από αίτηση που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, για μείωση της εγγυοδοσίας του έριξε την εγγύηση στις 300.000 ευρώ.
 
Η Δήμητρα Κοκοτίνη (γεννημένη επίσης το 1954) προήδρευσε πρόσφατα στο ΣΤ/ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που έκρινε το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA