Πειθαρχική έρευνα κατά του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πειθαρχική έρευνα κατά του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Πειθαρχική έρευνα κατά του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή (φωτο) για την υπόθεση της Novartis, διατάχθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου...

Στην πειθαρχική έρευνα θα εξεταστούν όσα κατήγγειλε η επικεφαλής της Εισαγγελίας της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκ, οι επίκουροι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αλλά και υπάλληλοι της Εισαγγελίας σε βάρος του Γ. Αγγελή. 

Ειδικότερα, στα έγγραφα που απέστειλε στον Μιχάλη Καλογήρου, για την υπόθεση Novartis, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου επικαλείται την αρμοδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης στον πειθαρχικό έλεγχο των ανωτάτων Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας.

Συγκεκριμένα η Ελένη Τουλουπάκη είχε καταθέσει με τη σειρά της αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα την χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο Γιάννης Αγγελής.

Μεταξύ άλλων, σε αυτή την αναφορά η Ε. Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο Γ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της, μετέβη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις χρονολογικές κινήσεις των εκκρεμών υποθέσεων, γεγονός που δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA