Σε δικαστήριο της Αθήνας: Καταδικάστηκε ερήμην σε 12 μήνες φυλάκιση ο Ευβοιώτης βουλευτής Νίκος Μίχος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε δικαστήριο της Αθήνας: Καταδικάστηκε ερήμην σε 12 μήνες φυλάκιση ο Ευβοιώτης βουλευτής Νίκος Μίχος

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε την Τετάρτη (19-06-2019) από το Ε΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ο Ευβοιώτης νυν ανεξάρτητος και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» και δεν εκπροσωπήθηκε ούτε από δικηγόρο...

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 20 μηνών, αλλά το δικαστήριο, με πρόεδρο τον Ηλία Ζαγοριανό, ήταν επιεικέστερο και του επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Την απόφαση για την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη είχε λάβει η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, δεν είχε προσκομίσει δικαιολογητικά, που του ζητήθηκαν, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις που ο ίδιος είχε αιτηθεί. Όπως ακούστηκε σήμερα στο Δικαστήριο τα δικαιολογητικά αφορούσαν στην προέλευση ενός ποσού της τάξης των 120.000 ευρώ.

Άγνοια δηλώνει για την καταδίκη ο Νίκος Μίχος

Δεν γνώριζε για το δικαστήριο και την καταδίκη ο Νίκος Μίχος, ο οποίος σε δηλώσεις του τονίζει ότι αυτό οφείλεται στον πρώην δικηγόρο του Γιάννη Ζωγράφο που ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Ο Ευβοιώτης βουλευτής τονίζει ότι δεν τον ενημέρωσε ποτέ για να τον αφήσει έκθετο. 'Ηδη έχει διορίσει νέο συνήγορο τον Στυλιανό Γρηγορίου που θα αναλάβει και τις επόμενες υποθέσεις του, ενώ για την συγκεκριμένη καταδίκη θα καταθέσει έφεση, όπως είπε.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA