«Ακέφαλος» ο Άρειος Πάγος: Δεν υπογράφει το προεδρικό διάταγμα ο Παυλόπουλος - Η νέα κυβέρνηση θα προτείνει την ηγεσία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

«Ακέφαλος» ο Άρειος Πάγος: Δεν υπογράφει το προεδρικό διάταγμα ο Παυλόπουλος - Η νέα κυβέρνηση θα προτείνει την ηγεσία!

«Ακέφαλη» φαίνεται πως θα μείνει για λίγες ημέρες η ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, φέρεται να αρνείται να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης για τον διορισμό των νέων επικεφαλής του Αρείου Πάγου...

Η κυβέρνηση έχει παραδώσει, εδώ και μέρες, στον Π. Παυλόπουλο την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, έχει επιλέξει να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα, το οποίο παραμένει ανενεργό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π. Παυλόπουλος έχει επικαλεστεί ζητήματα συνταγματικότητας, καθώς η επιλογή της νέας δικαστικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε επί της ουσίας από μία «υπηρεσιακή κυβέρνηση», δεδομένης της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.

Ως εκ τούτου, ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας έχει ταχθεί υπέρ του διορισμού της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Χαλκίδα: Νέα εξέλιξη! Διαγνώστηκαν με κορονοϊό δύο συγγενείς του δικηγόρου Θανάση Λιαγκάκη που νοσηλεύεται στο «Σωτηρία» (ΦΩΤΟ)

  Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο γνωστός Χαλκιδέος δικηγόρος, Θανάσης Λιαγκάκης, ο οποίος, -όπως αποκάλυψε το Evia Zoom...

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ