«Ακέφαλος» ο Άρειος Πάγος: Δεν υπογράφει το προεδρικό διάταγμα ο Παυλόπουλος - Η νέα κυβέρνηση θα προτείνει την ηγεσία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

«Ακέφαλος» ο Άρειος Πάγος: Δεν υπογράφει το προεδρικό διάταγμα ο Παυλόπουλος - Η νέα κυβέρνηση θα προτείνει την ηγεσία!

«Ακέφαλη» φαίνεται πως θα μείνει για λίγες ημέρες η ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, φέρεται να αρνείται να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης για τον διορισμό των νέων επικεφαλής του Αρείου Πάγου...

Η κυβέρνηση έχει παραδώσει, εδώ και μέρες, στον Π. Παυλόπουλο την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, έχει επιλέξει να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα, το οποίο παραμένει ανενεργό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π. Παυλόπουλος έχει επικαλεστεί ζητήματα συνταγματικότητας, καθώς η επιλογή της νέας δικαστικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε επί της ουσίας από μία «υπηρεσιακή κυβέρνηση», δεδομένης της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.

Ως εκ τούτου, ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας έχει ταχθεί υπέρ του διορισμού της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το MEGA για το βίντεο - ντοκουμέντο του EviaZoom.gr με την διάρρηξη - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το δελτίο ειδήσεων και την εκπομπή «LIVE NEWS»

Στα πρώτα θέματα του δελτίου ειδήσεων του MEGA και της εκπομπής «LIVE NEWS» του Νίκου Ευαγγελάτου, μεταδόθηκε το βίντεο - ντοκουμέντο ...

Βίντεο - Ρεπορτάζ