«Ακέφαλος» ο Άρειος Πάγος: Δεν υπογράφει το προεδρικό διάταγμα ο Παυλόπουλος - Η νέα κυβέρνηση θα προτείνει την ηγεσία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Ακέφαλος» ο Άρειος Πάγος: Δεν υπογράφει το προεδρικό διάταγμα ο Παυλόπουλος - Η νέα κυβέρνηση θα προτείνει την ηγεσία!

«Ακέφαλη» φαίνεται πως θα μείνει για λίγες ημέρες η ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, φέρεται να αρνείται να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης για τον διορισμό των νέων επικεφαλής του Αρείου Πάγου...

Η κυβέρνηση έχει παραδώσει, εδώ και μέρες, στον Π. Παυλόπουλο την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, έχει επιλέξει να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα, το οποίο παραμένει ανενεργό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π. Παυλόπουλος έχει επικαλεστεί ζητήματα συνταγματικότητας, καθώς η επιλογή της νέας δικαστικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε επί της ουσίας από μία «υπηρεσιακή κυβέρνηση», δεδομένης της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.

Ως εκ τούτου, ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας έχει ταχθεί υπέρ του διορισμού της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA