Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώος δήλωσε ο Νίκος Μίχος και «δίνει» τον Λαγό για την επίθεση στο Συνεργείο - Ολόκληρη η απολογία του! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώος δήλωσε ο Νίκος Μίχος και «δίνει» τον Λαγό για την επίθεση στο Συνεργείο - Ολόκληρη η απολογία του!

Ο Ευβοιώτης πρώην βουλευτής, Νίκος Μίχος εμφανίστηκε ως κατηγορούμενος σε δίκη που αφορά την Χρυσή Αυγή, που εκδικάζεται στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, προκειμένου να απολογηθεί για την επίθεση στο στέκι «Συνεργείο», αρνούμενος βέβαια ότι συμμετείχε ή γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, παρά τις φωτογραφίες που τον δείχνουν να συμμετέχει στην περιβόητη μοτοπορεία στην Ηλιούπολη...

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν οργάνωσε τη μοτοπορεία και χαρακτήρισε «ηλιθιότητα» μια πιθανή συμμετοχή του χωρίς να καλύψει τα χαρακτηριστικά του, ισχυριζόμενος ότι απλώς επικοινώνησαν μαζί του από «τα κεντρικά στη Μεσογείων», ζητώντας του να συμμετέχει σε διανομή φυλλαδίων. 

Τα όσα είπε ο Νίκος Μίχος στην απολογία του:

«Πήγαμε μια βολτίτσα και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά μαθαμε ότι κάποιοι γύρισαν και έγιναν επεισόδια. Εγώ σταμάτησα 40 μέτρα έξω από το στέκι. Ούτε ήξερα ότι υπηρχε εκεί. Μετά βγήκα στον κεντρικό και έφυγα προς βόρεια. Είδα μηχανές να κατεβαίνουν προς τα κάτω αλλά δεν έδωσα σημασία. Δεν ξέρω ποιός ήταν ο σκοπός τους. Δεν υπήρχε περιπτωση να ξέρω ότι θα γίνει κάτι και να παω εκεί. Ήμουν εκλεγμένος βουλευτής. Ειναι δυνατόν να πήγαινα σε τέτοιο πέσιμο, μπροστά στην αστυνομία, χωρίς κράνος; Θα ήταν μεγάλη ηλιθιότητα από πλευρας μου να το κάνω» είπε στους δικαστές.

Αν και επέμεινε πως δεν γνώριζε τον διοργανωτή της ιστορίας, άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Λαγού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η οργάνωση έγινε από την τοπική Πειραιά και Νίκαιας. 

«Επειδή υπήρχε μία ιεραρχία στη Χρυσή Αυγή δεν μπορούσα να μπω στα χωράφια άλλου. Δεν είχα καμιά δουλειά και ας ήμουν βουλευτής. Δεν μπορούσα να δώσω εντολή. Οι επαφές μου ήταν μετρημένες κρατούσα απόσταση. Άλλοι ήταν οι υπεύθυνοι εκεί. Πέρασε ο κύριος Λαγός και χαιρετηθήκαμε. Τίποτα άλλο. Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του».

Ένταση προκλήθηκε όταν ο Νίκος Μίχος στράφηκε κατά του προηγούμενου συνηγόρου του και της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως εκείνοι ευθύνονται για την αρχική του άρνηση ότι βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης. 

«Ήταν η γραμμή του τότε δικηγόρου που είχε γραμμή κομματική και για αυτό τον άλλαξα. Γιατί δεν με άκουσε σε αυτά που του είπα. Δεν εκτελούσε τος εντολές μου.. Ήθελα να έρθω από την αρχή για να απολογηθώ. Μου έκρυψαν πραγματα για αυτή και την άλλη δίκη» ανέφερε. 

Νωρίτερα είχαν απολογηθεί ακόμη τρεις κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Όλοι τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν σε άλλα σημεία της Αθήνας. Όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν ότι κάποιοι μάρτυρες είχαν κρατήσει τις πινακίδες τους από το σημείο, εκείνοι ισχυρίστηκαν είτε ότι πρόκειται για πλαστές πινακίδες, είτε ότι άλλον είχε κλαπεί το όχημά τους, ακόμη και πως οι μάρτυρες δεν είδαν σωστά τον αριθμό σημειώνοντας λάθος νούμερο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA