Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στη Φωκίδα – Κατασχέθηκαν 837 δενδρύλια (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στη Φωκίδα – Κατασχέθηκαν 837 δενδρύλια (ΦΩΤΟ)

Εντοπισμός μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Φωκίδας και σύλληψη δύο αλλοδαπών καλλιεργητών αυτής, που τυγχάνουν δραπέτες φυλακών...

Για την υπόθεση έγινε επίσημη παρουσίαση στη Λαμία.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας δήλωσε:

«Θα ήθελα καταρχάς να επισημάνω, ότι οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, διεξάγουν καθημερινά έναν επίμονο και κοπιαστικό αγώνα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλες τις μορφές εγκληματικότητας και συνακόλουθα να προασπίσουμε και να εμπεδώσουμε το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό, το αγαθό της ασφάλειας.

Η υπόθεση αφορά στον εντοπισμό μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Φωκίδας και τη σύλληψη 2 αλλοδαπών καλλιεργητών της φυτείας, οι οποίοι τυγχάνουν δραπέτες φυλακών.

Ο εντοπισμός της φυτείας, με περισσότερα από 800 δενδρύλλια κάνναβης, η σύλληψη των δραστών και η κατάσχεση βαρέος οπλισμού που έφεραν μαζί τους, αποτελούμενος από πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov, πιστολιών και χειροβομβίδων, είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένων ερευνών, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, συνεπικουρούμενων και από άλλες αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Προϊστάμενος  Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Α/Α’ Σταύρος Κουτουλογένης, ο οποίος ανέφερε:

«Στο πλαίσιο αυτών των αδιάκοπων προσπαθειών μας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου Φωκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Τρικόρφου Φωκίδας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατορθώνοντας να προσεγγίσουν την φυτεία, η οποία εκτεινόταν σε ιδιαίτερα απροσπέλαστο σημείο, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης, ο οποίος εκτεινόταν σε τρία επίπεδα, ενώ εντός αυτού υπήρχαν και καταλύματα των καλλιεργητών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκαν προχτές (20-07-2019) το πρωί δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο της φυτείας και έφεραν επάνω τους ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό.

Μετά από δυναμική επέμβαση, κατά την οποία οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, χωρίς να τους αφήσουν περιθώριο χρήσης των όπλων τους.

Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

•    πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov, με (28) φυσίγγια στην γεμιστήρα του,
 
•    (2) πιστόλια, με (14) και (9) φυσίγγια στις γεμιστήρες τους, καθώς και
 
•    (2) χειροβομβίδες. 

Από τη φυτεία εκριζώθηκαν συνολικά (837) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2,50) μέτρων, ενώ επίσης κατασχέθηκαν (2) σάκοι που περιείχαν (6) κιλά και (640) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, όπως επίσης κινητά τηλέφωνα, διάφορα τρόφιμα και αντικείμενα χρήσης και επιβίωσης των καλλιεργητών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι δύο συλληφθέντες ήταν δραπέτες φυλακών. Αναλυτικότερα είχαν δραπετεύσει την 16-07-2019, από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής. 

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως».

Τέλος ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, Παναγιώτης Κατσιάμπας ανέφερε: 

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ είναι για να σας ενημερώσουμε για τον εντοπισμό ακόμη μίας μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Φωκίδας και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών καλλιεργητών της φυτείας, οι οποίοι, όπως προέκυψε, είχαν δραπετεύσει την 16-07-2019, από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Συνολικά, καταφέραμε να εκριζώσουμε (837) δενδρύλλια κάνναβης και να κατασχέσουμε περισσότερα από (6,5) κιλά κάνναβης, καθώς και ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό που έφεραν μαζί τους οι δράστες, αποτελούμενος από πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov, (2) πιστόλια και (2) χειροβομβίδες.

Θα ήθελα να τονίσω ότι χάρη στην άμεση και δυναμική επέμβαση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας που συμμετείχαν στην επιχείρηση, δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους δράστες, οι οποίοι είχαν αναλάβει την επιτήρηση της συγκεκριμένης φυτείας.

Η ανωτέρω φυτεία, έρχεται να προστεθεί σε μία επίσης μεγάλη φυτεία, με περισσότερα από (1.000) δενδρύλλια κάνναβης, που ομοίως εντοπίστηκε πρόσφατα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου και στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να τους συγχαρώ για την σημαντική τους αυτή επιτυχία, όπως επίσης και όλους τους αστυνομικούς της διεύθυνσης μας, που συμμετείχαν και συνέδραμαν αποφασιστικά στην επιτυχή της έκβαση.   

Σας ευχαριστούμε για την σημερινή σας παρουσία
».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA