Τέλος το 50ευρο: Καταργήθηκε το παράβολο της μήνυσης με τον νέο Ποινικό Κώδικα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τέλος το 50ευρο: Καταργήθηκε το παράβολο της μήνυσης με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Το παράβολο των 50 ευρώ, που πλήρωναν οι πολίτες για να υποβάλλουν μήνυση στα κατ' έγκληση διωκόμενα εγκλήματα, καταργήθηκε από την 1η Ιουλίου 2019...

Πλέον, με τον νέο Ποινικό Κώδικα, όποιος καταθέτει μήνυση στην Εισαγγελία και στο Αστυνομικό Τμήμα, δεν πληρώνει 50 ευρώ ή 100 ευρώ, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Παράλληλα με ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Κράνη, ζητάει την επαναφορά του παραβόλου για την υποβολή μηνύσεων καθώς ήδη όπως λένε οι μηνύσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα για ήσσονος σημασίας πλημμελήματα.

Πάντως και το νυν Υπουργείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να κάνει τα χατίρια στη συγκεκριμένη Ένωση, η οποία διαμαρτύρεται εδώ και μήνες για τον συγκεκριμένο Ποινικό Κώδικα, χωρίς ωστόσο να έχει κερδίσει κάτι.

Εύβοια: «Χρυσές» δουλειές! Τα πρόσφατα μεγάλα δημόσια έργα που ανέλαβε ο εργολάβος - πρώην υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Καμαριώτης (ΦΩΤΟ & ΕΓΓΡΑΦΑ)

Άξιο αναφοράς είναι τα τρία δημόσια έργα που ανέλαβε στην Εύβοια, το τελευταίο διάστημα, η κατασκευαστική εταιρεία, «ΑΙΡΚΑΜ ΑΤΕ», η οποία...

Βίντεο - Ρεπορτάζ