Εύβοια: Συνελήφθησαν 8 άνδρες και 3 γυναίκες για διακίνηση κοκαϊνης - Πουλούσαν 80 ευρώ το ένα γραμμάριο! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Συνελήφθησαν 8 άνδρες και 3 γυναίκες για διακίνηση κοκαϊνης - Πουλούσαν 80 ευρώ το ένα γραμμάριο! (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων 8 Έλληνες, ηλικίας 57, 52, 23, 49, 32, 37, 30 και 53 ετών, καθώς και τρεις Ελληνίδες, ηλικίας 29, 38 και 50 ετών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και δύο συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών...

Σκοπός τους ήταν η διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, σε χρήστες ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και των Ψαχνών, καθώς επίσης και περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με την επίσημη παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (20-07-2019) σε περιοχές της Εύβοιας, της Αττικής και της Μαγνησίας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ συμμετείχαν σε αυτή αστυνομικοί των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας και Μαγνησίας, καθώς και αστυνομικοί Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αττικής.

Επίσης για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν 3 αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ με επίσημη παρουσίαση στη Λαμία, τρεις εκ των συλληφθέντων (52χρονος, 23χρονος και 49χρονος), είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2019, εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ηγετικό στέλεχος της οποίας ήταν ο 52χρονος.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προμηθεύονταν τις διακινούμενες ποσότητες κοκαΐνης, κυρίως από τον 57χρονο συλληφθέντα, ενώ εφεδρικός τους προμηθευτής διαπιστώθηκε ότι ήταν ο 30χρονος συλληφθείς. Οι ανωτέρω εκτός από προμηθευτές της εγκληματικής οργάνωσης, διακινούσαν και οι ίδιοι συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών.

Η εκάστοτε διακινούμενη ποσότητα παραδιδόταν είτε σε μορφή σκόνης, για χρήση μέσω εισπνοής, είτε σε επεξεργασμένη μορφή βράχου, «καραμελωμένης» υφής, για χρήση μέσω καπνίσματος. Η τιμή δε στην οποία πωλούσαν το γραμμάριο κοκαΐνης, ανερχόταν τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.
Αναφορικά τώρα με τις δύο συμμορίες, στην πρώτη, η δράση της οποίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2019, συμμετείχαν ο 32χρονος και η 29χρονη. Στην δεύτερη συμμορία, η δράση της οποίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019, συμμετείχαν ο 37χρονος και η 38χρονη.

Οι ανωτέρω συμμορίες λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τη εγκληματική οργάνωση, αλλά και μεταξύ τους. Συγκεκριμένα προέκυψε ότι η πρώτη συμμορία προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες την εγκληματική οργάνωση, ενώ διακινούσε και μεμονωμένα ναρκωτικά σε διάφορους χρήστες.

Η δεύτερη συμμορία προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες την πρώτη συμμορία.
Τέλος, μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ακόμη δύο άτομα (53χρονος και 50χρονη), συγγενικά πρόσωπα του 32χρονου συλληφθέντα, στην οικία των οποίων τα μέλη της πρώτης συμμορίας, είχαν μεταφέρει και αποκρύψει μεγάλο χρηματικό ποσό, προερχόμενο από την συστηματική εγκληματική τους δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός νομότυπων ερευνών σε οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• Το συνολικό χρηματικό ποσό των 123.760 ευρώ,

• 737,6 γραμμάρια κοκαΐνης,

• 548,2 γραμμάρια κάνναβης,

• 122 δισκία βουπρενορφίνης,

• ζυγαριές ακριβείας και τρίφτες κάνναβης,

• κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης,

• 4 πιστόλια, εκ των οποίων ένα αεροβόλο και ένα replica,

• κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

• χειρόγραφες σημειώσεις και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων,

• κροτίδες, καθώς και 3 οχήματα.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (διακίνηση, προμήθεια, μεταφορά κ.λ.π.), παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (κατοχή), παράβαση του τελωνειακού κώδικα και άλλα αδικήματα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA