Η Έλενα Κουντουρά για την Εύβοια και την τουριστική της ανάπτυξη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η Έλενα Κουντουρά για την Εύβοια και την τουριστική της ανάπτυξη

Διαβάστε το άρθρο της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Υπουργού Τουρισμού (2015-2019), Έλενας Κουντουρά στο EviaZoom.gr για την Εύβοια και την τουριστική της ανάπτυξη:

«Με την εθνική τουριστική πολιτική μας που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε από το 2015 για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο σε όλη την Ελλάδα, και με τη στρατηγική μας που οδήγησε σε συνεχή ιστορικά ρεκόρ στις αφίξεις, στα έσοδα και σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, η Εύβοια απέκτησε νέα ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική στον τουρισμό.
 
Με κεντρικές συμφωνίες με τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς και με στοχευμένη προώθηση και προβολή στο εξωτερικό εξασφαλίσαμε την άντληση νέων τουριστικών ροών από παραδοσιακές και νέες ξένες αγορές και αναδείξαμε νέους προορισμούς της Εύβοιας που μπήκαν στον τουριστικό χάρτη. 

Πετύχαμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στηρίξαμε την ανάπτυξη και προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων, στη βάση των μοναδικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του νησιού. 

Θέσαμε τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια στο τουριστικό προϊόν της Εύβοιας, ανοίξαμε το δρόμο ώστε ο ιδιωτικός τομέας να προχωρήσει σε νέα ανοίγματα και νέες επωφελείς συμφωνίες, και προσελκύσαμε σημαντικό ενδιαφέρον για νέες τουριστικές επενδύσεις.
 
Τη νέα αναπτυξιακή τουριστική προοπτική για την Εύβοιαστήριξε η υλοποιούμενη στρατηγική του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, με την καθοριστική συμβολή του Ευβοιώτη επιστημονικού συνεργάτη του Bασίλη Λύκουγια τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων. Αποτελεί καινοτόμο έργο, που άρει την μεταφορική απομόνωση του νησιού, θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας, και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
 
Ο ελληνικός τουρισμός, χάρη στο έργο που επιτέλεσε η κυβέρνησή μας τα τέσσερα αυτά χρόνια απέκτησε νέες δυνάμεις, αναπτυξιακές προοπτικές και ευκαιρίες που μπορούμε όλοι μαζί να αξιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια.
 
Από το νέο μου ρόλο στην Ευρωβουλή, όπου συνδιαμορφώνουμε τιςπολιτικές στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αγωνιστώ για το σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων αναπτυξιακών πολιτικών και προγραμμάτων με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, και με στόχο να μεγιστοποιήσουμε τα οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη σε κάθε περιοχή και προορισμό.
 
Ειδικά για την Εύβοια, σε συνέχεια του κυβερνητικού έργου μας την τελευταία τετραετία, και στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς, επιδιώκουμε τη βελτίωση των υποδομών και τη δρομολόγηση νέων αναπτυξιακών έργων, στη βάση των αναγκών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, τη διασύνδεση του τουρισμού με όλους τους παραγωγικούς τομείς και ιδιαίτερα την πρωτογενή παραγωγή, την δυναμική προώθηση των μοναδικών τοπικών προϊόντων της Εύβοιας στο εξωτερικό, και την στήριξη των καινοτόμων νεοφυών αγροδιατροφικών επιχειρήσεων.
 
Το έργο μας έχει συνέχεια. Ο τουρισμός είναι ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία, και ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα εργαστούμε για να αναδειχθεί η Εύβοια στην τουριστική δύναμη που αξίζει να είναι, με αναπτυξιακά οφέλη που θα διαχυθούν στην τοπική κοινωνία, με νέες ευκαιρίες για τους νέους και τις νέες, με πρόοδο και ευημερία για όλους».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA