Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μεθοδευμένη η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου που δίνει το ελεύθερο σε αστυνομικούς να σκοτώνουν πολίτες» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μεθοδευμένη η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου που δίνει το ελεύθερο σε αστυνομικούς να σκοτώνουν πολίτες» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα και δίνει το ελεύθερο σε αστυνομικούς που παραβιάζουν το καθήκον τους και πατάνε τον όρκο τους, να σκοτώνουν πολίτες», επανέλαβε ξανά την Τρίτη (30-07-2019) η δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ποινή «χάδι» στο δολοφόνο Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αθώωση λόγω αμφιοβολιών του δεύτερου αστυνομικού Βασίλη Σαραλιώτη που βρισκόταν στο πλευρό του αστυνομικού την ώρα της εκτέλεσης του 15χρονου...

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» και στο Realfm η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε:

«Μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία και δεν πρόκειται για περίπτωση από αυτές που τους αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό. Οι δράστες έδρασαν μαζί. Ο Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε. Ο δεύτερος αστυνομικός που συμμετείχε και στη συγκάλυψη της υπόθεσης αθωώθηκε με μία γελοία αιτιολογία.

Η δικαστική απόφαση ήταν προδρολογημένη από τις 19 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινώνονταν η απόφαση, όμως εμφανίστηκε ένας δικηγόρος που ισχυρίστηκε ότι ασθένησε ο συνήγορος Κορκονέα.

Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα. Ζητήσαμε νέα ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, καταγγέλλοντάς τον. Υπήρχε τότε εισαγγελική πρόταση ότι πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη αλλά, είχε ενδεχόμενο δόλο. Εκτιμήσαμε ότι βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα υπήρχε μεθόδευση για να πέσει ο Κορκονέας ‘στα μαλακά’ και επιβεβαιωθήκαμε επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία για τον Ιούνιο», αιτιολόγησε η ίδια.

Στη μεθόδευση συμμετείχε το δικαστήριο, αποδεχόμενο να αλλάξει η σύνθεσή του, διότι από τις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτείτο ο αρχαιότερος εφέτης και το δικαστήριο απήγγειλε την απόφαση με άλλη σύνθεση.

Το δικαστήριο δεν πήγε καν στην ανώτατη ποινή των 15 ετών. Είπε 13. Το δικαστήριο ήθελε να τους βγάλει έξω τον Κορκονέα και να αθωώσει τον Σαραλιώτη.

Από την αρχή αποδείχτηκε ότι έδρασαν μηχανισμοί συγκάλυψης και υπόθαλψης και παρενέβησαν στην υπόθεση υψηλόβαθμοι αστυνομικοί για να αλλοιώσουν τα στοιχεία της ανακριτικής αυτοψίας. Αποδείχτηκε ότι η πρώτη αυτοψία έγινε από φίλο και συνάδελφο των κατηγορουμένων που υπηρετούσε και αυτός στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Αποδείχτηκε ότι το πρόσωπο αυτό επιστράτευσε ψευδομάρτυρα και πήγαν να παραπλανήσουν και παραπλάνησαν τον Ανακριτή λέγοντας του ότι έχουν ανώνυμη από μία μάρτυρα που τελικώς αποδείχτηκε ότι ήταν πληροφοριοδότης της Ασφάλειας και γνωστή τους με άρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε τελευταία στιγμή μάρτυρας για να δώσει άλλοθι στους αστυνομικούς.

Το χέρι του Κορκονέα το όπλισαν εκείνες οι δικαστικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί για μια σειρά γεγονότων αστυνομικής βίας. Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του κάθε Κορκονέα.

Θα ζητήσουμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά της αποφάσεως και για την αθώωση Σαραλιώτη και για την αναγνώριση ελαφρυντικού και την ποινή «χάδι» στον Κορκονέα.

Τέλος, αναφερόμενη στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είπε πως «αυτή η γυναίκα που της σκότωσαν το παιδί, αντιμετωπίστηκε σαν να είναι η ίδια κατηγορούμενη».

«Ο Εισαγγελέας έλεγε ότι η συμπεριφορά των κατηγορούμενων ήταν αντιδεολογική», σημείωσε σχετικά.

ΒΙΝΤΕΟ

Και οι δηλώσεις στο Real FM

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA