Άρθηκαν οι περιοριστικοί όροι εναντίον του Δημήτρη Θωμά - Αναλαμβάνει κανονικά επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Άρθηκαν οι περιοριστικοί όροι εναντίον του Δημήτρη Θωμά - Αναλαμβάνει κανονικά επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

Την άρση των περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, χρηματική εγγύηση), που είχαν επιβληθεί στον Δημήτρη Θωμά, με αφορμή την παραπομπή του σε δίκη με τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για το ταμειακό έλλειμμα που αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Ιούνιο από τους επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα του πρώην Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου...

Αυτό σημαίνει ότι ο Δημήτρης Θωμάς θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, αναμένοντας και την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου που αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Κατά την διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας ο Δημήτρης Θωμάς είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του:

«Με τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας ξεκινά η νέα δημοτική περίοδος. Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ τους οποίους έχω την τιμή να εκπροσωπώ ως επικεφαλής τους, έχουν δώσει όρκο για μια γόνιμη, εποικοδομητική και δημιουργική αντιπολίτευση.

Στην προεκλογική περίοδο είναι αλήθεια ότι ειπώθηκαν πολλά …..

Κυρίαρχο σύνθημα από τη μεριά της Συμπολιτείας ήταν το ότι και να εκλεγώ Δήμαρχος δεν θα μπορώ να ασκήσω τα καθήκοντα μου εξ αιτίας των δικαστικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν απέναντί μου. Εκκρεμοτήτων που προέκυψαν μετά από την πληθώρα των μηνύσεων και των καταγγελιών που έλαβαν χώρα από την Διοίκηση του Δήμου την προηγούμενη Δημοτική περίοδο.

Όμως το δίκαιο και το αληθινό έχουν από τη φύση τους μεγαλύτερη δύναμη από το αναληθές και το άδικο.

Με πρόσφατη απόφασή τους οι δικαστικές αρχές, με βούλευμά τους, προέβησαν σε άρση των περιοριστικών όρων που μου είχαν επιβληθεί. Βάζοντας έτσι τέρμα στα έντονα σενάρια που αναπτύσσονταν προεκλογικά ότι δεν θα είχα το δικαίωμα να παρίσταμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο ως εκλεγμένο μέλος. Σενάρια που κατά τη γνώμη μας έπαιξαν σημαντικό ρόλο και στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μετά λοιπόν από αυτή την εξέλιξη είμαι εδώ και εγώ, μαζί με εσάς, έτοιμος να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε το 49,5% των συνδημοτών μας στις εκλογές που πέρασαν.

Απέναντι σε αυτούς τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και στο σύνολο των συμπολιτών μας, οι δεσμεύσεις του συνδυασμού μας ισχύουν στο ακέραιο.

Τα 5 χρόνια που πέρασαν ήταν κατά την γνώμη μας διχαστικά και αντιενωτικά, παράδειγμα προς αποφυγήν.

Οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είχαν σχεδόν διαρκώς την μορφή λαϊκών δικαστηρίων.

Ένα γεγονός που είχε σαν συνέπεια να μην προκύψουν ουσιώδη αποτελέσματα από την λειτουργία του Δήμου για τον τόπο μας.

Εξάλλου η Ιστορία μας διδάσκει ότι η επιλογή της πόλωσης, της διχόνοιας και της μόνιμης αντιπαράθεσης επί παντός επιστητού, είναι από τη φύση τους καταστρεπτικές επιλογές.

Σήμερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δεσμευτούμε όλοι μας ότι θα κάνουμε μια νέα αρχή.

Καλώ και εγώ από την μεριά μου όλους τους συναδέλφους του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των τοπικών Συμβουλίων, να αφήσουμε πίσω τα άσχημα της 5ετίας που πέρασε. Να διανύσουμε μία νέα Δημοτική περίοδο στην οποία κυρίαρχα θα είναι αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Ας προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας ειλικρινά για το καλύτερο αυτού του τόπου τον οποίο επιλέξαμε να υπηρετούμε».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA