Αυξημένα τα φοιτητικά ενοίκια και στη Χαλκίδα λόγω AirBnb (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αυξημένα τα φοιτητικά ενοίκια και στη Χαλκίδα λόγω AirBnb (ΦΩΤΟ)

Αντιμέτωποι με ... αλμυρά ενοίκια θα βρεθούν οι γονείς που θα βγουν στο κυνήγι της φοιτητικής εστίας, αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων...

Η βραχυχρόνια μίσθωση έχει αλλάξει τα δεδομένα στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης, ιδίως εάν λάβουμε υπόψη ότι οι ιδιοκτησίες που μισθώνονται μόνο μέσω Airbnb στο κέντρο της Αθή­νας αγγίζουν τις 5.500. Οι φοιτητές που θα επιλέξουν ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα ενοίκια.

Μία από τις επιλογές που διαθέτουν είναι να επιλέξουν συνοικίες με καλή συγκοινωνιακή σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας, όπως οι Αμπελόκηποι. Αλλά και να εγκατασταθούν σε περιοχές με ιδι­οκτησίες σε περισσότερο προσιτά ενοίκια, όπως η Ανω Κυψέλη, το Γουδή και τα Κάτω Πατήσια, που βρίσκονται σε κοντινή από­σταση από το κέντρο της πόλης.

Το Κουκάκι λόγω της γειτνίασης του με το Πάντειο Πανεπιστήμιο αποτελούσε, διαχρονικά, την πρώτη επιλογή φοιτητών του ακαδημαϊκού ιδρύματος της Λεωφόρου Συγγρού. Ωστόσο, οι τιμές μίσθωσης αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, με το μέσο μηνιαίο ενοίκιο για ένα δυάρι να κυμαίνεται από 450 έως 750 ευρώ – από 420 έως 500 ευρώ πέρυσι.

Στην ίδια περιοχή οι τιμές για επι­πλωμένες γκαρσονιέρες κυμαίνονται από 450 ευρώ έως 720 ευρώ – πέρυσι οι τιμές διαμορφώνονταν από 300 έως 450 ευρώ για μη επιπλωμένα ακίνητα. Η ζήτηση είναι τόσο υψηλή, που οι ιδιοκτήτες έχουν επιστρατεύσει και επιπλωμένα δώματα με ενοίκιο από 270 έως 400 ευρώ.

Αντίστοιχα, σε Εξάρχεια – Νεάπολη – Μουσείο διαχειριστές και ιδιοκτήτες δια­θέτουν προς τουριστική ενοικίαση 779 καταλύματα, ενώ η εύρεση κατοικίας στο Κολωνάκι αποτελεί όχι μόνο ιδιαίτερα ακρι­βή αλλά και εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Στη συγκεκριμένη συνοικία το μηνιαίο μίσθωμα διαμορφώνεται σε περίπου 600 ευρώ. Ένα δυάρι ενοικιάζεται από 550 έως 700 ευρώ, ενώ εάν είναι επιπλωμένο το ενοίκιο διαμορφώνεται στα 500 ευρώ.

Όπως θα δείτε στο «χάρτη» που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής», τα ενοίκια στη Χαλκίδα κυμαίνονται ως εξής:

Από 150 έως 230 ευρώ για ένα studio.

Από 170 έως 270 ευρώ για μία γκαρσονιέρα.

Από 220 έως 370 ευρώ για ένα δυάρι.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA