Φωτιά Εύβοια: Έσπευσαν καναντέρ από Ιταλία και Ισπανία | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Φωτιά Εύβοια: Έσπευσαν καναντέρ από Ιταλία και Ισπανία

Καναντέρ από την Ιταλία και την Ισπανία ενίσχυσαν το πρωί της Τετάρτης (14-08-2019) τις εγχώριες δυνάμεις κατάσβεσης στη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια...

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα συνδρομής που εστάλη από τη χώρα μας και έτσι έφθασαν στην Εύβοια δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία και αναμένονται ακόμα δύο από την Ισπανία.

Η Κροατία τελικά δεν έστειλε αεροσκάφη με την αιτιολογία ότι έχει πολύ υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σε εφαρμογή ο μηχανισμός «rescEU»

Στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο επίτροπος επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια.

Ο Χ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για έναν «σπάνιο συντονισμό» στα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας, ο οποίος του έκανε εντύπωση. Ευχαρίστησε τον Μ. Χρυσοχοΐδη για την ενημέρωση και τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή ήταν και παραμένει δύσκολη.

Από πλευράς του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε την αξία της αλληλεγγύης και συνεργασίας των ευρωπαϊκών χωρών, η οποία, όπως είπε, αναδείχθηκε έμπρακτα με την εφαρμογή και υλοποίηση του «rescEU».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA