Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα - Ποινική δίωξη κατά του Λοβέρδου για δωροδοκία - Για «κατάχρηση εξουσίας» κάνει λόγο ο βουλευτής | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα - Ποινική δίωξη κατά του Λοβέρδου για δωροδοκία - Για «κατάχρηση εξουσίας» κάνει λόγο ο βουλευτής

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς η δικογραφία για τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με το αίτημα της άρσης της ασυλίας του για την άσκηση ποινικής δίωξης που αφορά το αδίκημα της δωροδοκίας, σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της Novartis...

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με διάταξή της έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καθώς με βάση το αποδεικτικό υλικό δεν προέκυψε καμία ένδειξη περί τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελική Λειτουργός ,όπως προβλέπει ο νόμος και το Σύνταγμα, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διαβιβάζει τη δικογραφία για τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στη Βουλή , ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο δικονομικό στάδιο της άσκησης ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας (κακούργημα ). 

«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τη διαβίβαση της δικογραφίας για τον ίδιο στη Βουλή από την Εισαγγελέα Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis, προκειμένου να παρασχεθεί άδεια για άσκηση δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας, ανέφερε:

«Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας "Νοβάρτις".

Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει. 
 
Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό. Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα